apa nepotabilaSecretarul general adjunct PDL şi președinte al Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, s-a exprimat recent: „Nu mergeți la referendum. Stați acasă, la umbră sau la plajă“. Declarația penală a acestui personaj, obișnuit ciobanește să stea la umbră, ar trebui să fie in atenţia

organelor de drept.

Pentru corecta informare a ocnamureșenilor, societatea SC APA CTTA SA ALBA are ca acționari Consiliul Județean Alba și Consiliile locale din cele 10 municipii și oraşe ale județului (Alba Iulia, Abrud, Aiud, Baia de Arieș, Blaj, Câmpeni, Cugir, Teiuș, Zlatna, Ocna Mureș). În consiliul de administraţie al acestei societăți de stat, a fost numit de către fostul primar Augustin Draguț, inginerul Frânc Dorel. În mod firesc, Frânc Dorel trebuia să informeze constant autoritațile locale din Ocna Mureș cu privire la activitatea societății pe care o reprezenta. Probabil nu i s-a permis de catre Ion Dumitrel, știindu-se faptul că Augustin Drăguţ nu era membru PDL.

Noul primar al orașului Ocna Mureș se lăuda în campanie că el va face stație de epurare și va ecologiza groapa de gunoi. Acum semnează ca primarul, cum se zice, lăudându-se cu proiectele PDL-istului Ion Dumitrel.

Să fie foarte clar, banii comunitari trebuiau accesați de către toate consiliile județene, de la ministerul Mediului, minister care are și așa o rată de absorbție nejustificat de mică. Proiectul stației de epurare cu finanțare europeană a fost caștigat de SC APA CTTA SA ALBA, contract semnat la data de 22 Noiembrie 2010.

Proiectul se numește ”Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă si apă uzată in județul Alba”. Obiectivele acestui proiect sunt reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă, de tratare a apei și de colectare si epurare a apei uzate in localitațile cuprinse in proiect, pentru a indeplini obligațiile de conformare pentru sectorul de apă stipulate în Tratatul de Aderare precum si obiectivele Planului Operațional Sectorial de Mediu, Axa prioritară 1. Componetele proiectului constau in investiții privind tratarea şi distribuția apei potabile precum şi tratarea și colectarea apei uzate pentru șapte aglomerări din județul Alba (Alba Iulia, Sebeș, Aiud, Blaj, Cugir, Ocna Mureș, Câmpeni).

Alt proiect accesat de către Consiliul județean Alba în cadrul acelorași obligații ale României, din cadrul POS Mediu este Axă prioritară 2: Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deșeurilor și reabilitarea siturilor istorice contaminate” – Domeniul major de intervenție 2.1 - Dezvoltarea sistemelor integrate de management al deșeurilor și extinderea infrastructurii de management al deșeurilor.

Când acest proiect va fi aprobat de catre UE, Vințeler şi Dumitrel iși vor aroga iresponsabil, așa cum fac acum, în nume personal și al propagandei PDL-iste, dreptul de a da ocnamureșenilor stații de epurare și gropi de gunoi ecologizate.

Comentarii   

-3 #10 TimesNewRoman 08-06-2013 10:39
lasa ca prea slavitul USL poate face tot....
Citat
+4 #9 Lupul singuratic 27-07-2012 14:22
Monopolul APA CTTA - aici dragi prieteni va trebui sa fiti/fim parte in negocierile preturilor /mc la "apa potabila" respectiv canal..... Nu cunosc ce forma de epurare se face acum, probabil epurarea in Raul Mures, dar, probabil prin 2016 , se va termina cu poluarea raului Mures..... Cerem sa fie afisate spre cunostinta publica, pe un site oficial sau la afisierul Primariei, parametrii de calitate ai apei potabile din Oras, zilnic, sau ma rog., conform legii.
Citat
+4 #8 Antoniu 26-07-2012 15:14
Ia sa vedem cine se ascunde sub 'apa' lu' CTTA SA Alba? Firma de stat controlata de Consiliul judetean Alba, cu Ion Dumitrel la timona, aranjeaza, uite-asa, o frumoasa licitatie de 'epurare', pentru pedelistul MARCEL BUTUZA(via pedelistul George Scripcaru de la Brasov), proprietarul SC VECTRA SERVICE SRL. Individul asta este abonat la banii publici prin toata tara si este unul din clantaii PDL-ului. Organele in drept oricum sunt pe urmele lui. Iar Vinteler, imaculat si nevinovat, semneaza ca primarul,laudan du-se cu realizarile marete in beneficiul pungulitei PDL, din banii publici. Gata, nene cu vrajelile 'ciobiste'.
Citat
+3 #7 pontonel 26-07-2012 13:05
Citez pe Vasile Lazar:
Domnule Poienaru,
Nu imi este clar daca sunteti pentru sau contra acestui proiect. Indiferent cine are meritul initierii acestui proiect consider ca este benefic pentru mediu si cel putin in egala masura pentru economia orasului Ocna Mures. Ce trebuia sa faca domnul Primar, sa nu semneze contractul? Experienta de formator si consultant in accesare de fonduri cred ca o puteti utiliza pentru multiplicarea unor proiecte de acest fel daca aveti afectiune pentru Ocna Mures. Daca sunteti partizanul nihilismului va inteleg, dar nihilismul nu ii ajuta pe ocnamureseni.
Cu stima,
Vasile Lazar

Nu cred că trebuie să fie cineva pro sau contra pentru a pune în discuţie o acţiune a primarului. Aici se pune în discuţie propaganda pe care si-o face Primarul prin consilierii săi.
Citat
+4 #6 Antoniu 26-07-2012 11:09
Proiectul trebuie finalizat pana in 2014, in toate orasele amintite. Domnului 'sa vedem si sa auzim numai de bine'ii spun ca proiectul referitor la statia de epurare Ocna Mures, AB-CL-5, cu nr.132942 a fost castigat prin licitatie publica la data de 9.02.2012 de catre Webag si Vectra, licitatie organizata de SC Apa CTTA SA Alba. Deci, ceea ce a semnat Vinteler, putea semna si Dragut. Oare de ce Dumitrel n-a vrut asta? Pentru ca 'domnul Primar si echipa sa trebuie felicitati pentru ca nu au tergiversat lucrurile'. Intr-un cuvant, s-au semnat inainte de alegeri contracte cu primarii pedelisti. Dupa 10 iunie, s-au semnat restul de contracte. Actiunea benefica pentru oras este binevenita, dar trebuie explicat oamenilor ca nu este meritul PDL-ului. Pericolul mare ar fi acela ca, daca 'ramasitele' pedeliste mai continua propaganda desantata, dupa ce au devalizat bugetul tarii, guvernul actual ar putea sa refuze cofinantarea in localitatile cu astfel de propagandisti. Sper sa nu se intample asa ceva!.
Citat
+4 #5 Ire Levantul 26-07-2012 08:49
Iar titlul pus acelui anunt "S-a dat startul investitiilor in OCNA Mures" nu vi se pare cam prea pompos? Acum abia incepe proiectarea... Pana sa se inceapa respectiva investitie cred ca va mai trece destul de multa apa pe Mures. Daca aceasta investitie va fi prima investitie in Ocna Mures atunci ne-am fript. Sau nu?
Citat

Adaugă comentariu

Comentariile trebuie să facă referire la subiectul articolului.
Mesajele care conţin expresii licenţioase, atacuri la persoană, instigă la ură, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau şterse.
Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe ocnamuresanul.ro
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Ultimele ştiri

article thumbnailCumul de infracțiuni rutiere, reţinute în sarcina unui bărbat din Ocna Mureş.La data 21 mai a.c., în jurul orei 08.10 poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș au fost sesizaţi de către un cetăţean, cu privire la faptul că, în dimineaţa...
article thumbnailIPJ Alba a organizat o acţiune cu efective mărite, în Ocna Mureş şi pe raza de competenţă a Secţiei 4 de Poliţie Rurală. Au fost aplicate 72 de amenzi, în valoare de peste 20.000 de lei şi au fost identificaţi 3 autori de infracțiuni. La data de 4...
article thumbnailPoliţiştii Postului de Politie Noșlac, l-au identificat, pe S.V.A. de 26 de ani, din comuna Noșlac, ca persoană bănuită de furtul sumei de 800 lei, dintr-o locuinţă din aceeaşi localitate.  La data de 16 aprilie a.c., poliţiştii Postului de Politie...
article thumbnailPoliţiştii din Alba caută o minoră care a plecat de acasă, din oraşul Baia de Arieş şi nu a revenit până în prezent. Persoanele care dețin informații care să ajute la găsirea acesteia sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau...
article thumbnailLa data de 03.02.2016, în jurul orelor 12.30, poliţiştii din Ocna Mureş l-au identificat pe B.D., de 39 de ani, care locuieşte fără forme legale în Ocna Mureş, în timp ce transporta 17 kilograme de cabluri din cupru, ce s-au dovedit a fi sustrase...
    More inComunicate IPJ  

    Ultimele comentarii

    Acum online

    Avem 51 vizitatori și nici un membru online

    Ziar Com