Religia1De la început doresc sa subliniez că nu doresc să pun la îndoială, prin acest articol, dreptul fiecărui cetățean de a avea propriile convingeri religioase sau să adere la o biserică sau alta.

Observ insă ca multe organizații  si/sau persoane pot, în numele religiei și a bisericii, să facă acțiuni care nouă, oamenilor de rând, ne sunt interzise prin lege.


Mă refer aici la înșelăciune, evaziune fiscală, instigare, discriminare, însușire de foloase necuvenite, șantaj, manipulare etc. Mai observ că autoritățile statului nu numai că nu incriminează aceste persoane sau organizații, dar le și încurajează si/sau sprijină. Mai observ că oricine îndrăznește să pună la îndoială religia sau acțiunile bisericii este automat stigmatizat.

Fără îndoială religia este cea mai profitabilă afacere și îndrăznesc să spun chiar escrocherie la nivel național și mondial. Avem biserici în România cu averi imense. Clădiri, sute de hectare de pământ și pădure sunt în proprietatea lor și le administrează fără să plătească vreun impozit sau taxă la bugetul de stat. Au inventat noțiunea de ”sărbătoare religioasă” pe care o exploatează economic la maxim, obținând venituri neimpozabile enorme. Pretind și primesc de la bugetul de stat, adică de la noi toți, sume nesimțite de bani. Bani ce îi folosesc după bunul plac, sfidând populația de alte confesiuni sau pe cei fără confesiune religioasă. Trăiesc intr-un huzur greu de imaginat în timp ce mare parte din proprii enoriași se zbat sub pragul de sărăcie. Construiesc catedrale ”ale neamului” cheltuind sume inimaginabile de bani de la buget în timp ce politicienii se plâng ca nu au bani pentru pensii, învățământ și asistență medicală. Își țin enoriașii captivi profitând de naivitatea acestora, excrocând-ui de sume de bani amenințând-ui cu stigmatizarea si iadul de după moarte sau momind-ui cu viața de apoi în rai. De unde până unde și cine dă dreptul bisericii să-și eticheteaze enoriașii ca fiind ”drept-credincioși” iar toți ceilalți ca fiind eretici sau păgâni (cu sens peiorativ)? Adică ai noștri sunt buni iar ceilalți sunt răi.

Oricine ar proceda la fel, persoane particulare sau firme, ar fi acuzat cel puțin de înșelăciune și discriminare. Reclama mincinoasă se pedepsește de lege. Falsul intelectual este deasemenea pedepsit de lege.
Lumea știe ce se întâmpla, politicienii știu și ei dar nimeni nu are curajul să se pună cu biserica. Pot spune că și justiția este penetrată de biserică amintind doar că pune biblia ca obiect sacru, iar dacă ai treabă cu justiția te pune să juri pe biblie. Se pornește de la premiza falsă sau cel puțin discutabilă că religia este deținătoarea adevărului absolut.

Este religia altceva decât o problemă de bani? De ce pentru infracțiunile evidente săvârșite de reprezentanții bisericii nu se autosesizează nimeni? De ce este religia un subiect TABU?

Comentarii   

+2 #32 Justice 01-12-2013 12:05
Bai da sunteti ase incuieti ca ma si mir ca nu duhneste dupe voi. Scz limbajul, da aci asa tre sa faci pe popa prostu, sa te auda... Sunteti de rasu lumii, bei, pana-n Moldova auzit-am cat suntetzi de prosti. Ia-n mai cultivatzi-va bai. Solutia pientru voi e : carti, bei! Auzit-ati de ele? Da nu di-aselea di cari se joaca, di-aselea di cari sa sitesc...
Pove pe cand mai cititzi oleaca de carte. Macar cat stie baietu care a scris articolul. Ca voi tot pi langa voroviti!!! Greu cu voi sa nimereasca omenii pi sentrul discutiei...
Vai di capu vostru, bei, vai si amar! ;-)
Citat
+3 #31 DIC 29-11-2013 20:59
MA ADRESEZ LUI injeru ;cred ca esti un frustrat,un ciocoflender,mi ntea ta o halba de bere pe care o p--i la WC dupa ce se inflameaza cind vrei sa faci dialog.Nu arunca cu supozitii daca esti un barbat cum te pretinzi, ca ai informatii,maca r prezinta-te,nu te ascunde in spatele monitorului.Eu cred ca rautatea din tine debordeaza cind dialoghezi cu unul mai destept decit tine.
Citat
+9 #30 Mesaia 06-11-2013 13:12
Presupunand ca apare acum Mesia, care face minuni comparabile cu cele prezentate in Noul Testament, ar avea acelasi numar de apostoli si si-ar spune ca e Fiul Lui Dumnezeu, doar ca ar contesta biserica cu actiunile si legile ei, cine credeti ca ar fi cei mai aprigi contestatari ai lui si cine l-ar rastigni de data asta? Oare nu chiar biserica?
Citat
+17 #29 cryst 01-11-2013 17:00
Citez pe Serafim:
Acestea fiind spuse, mă retrag de pe aici. Ați înțeles cum stă treaba în viziunea mea și discuțiile astea se pot prelungi la infinit. Pe lângă asta, pe blogul meu am deja câteva discuții cu ceva atei începute de ceva vreme, dar la un nivel mult mai înalt. Evitați să trageți concluzii foarte repede. Trădează superficialitat e. O zi bună

1) Auzi la el "la nivel mult mai inalt" mai Serafim cine a evaluat nivelul conversatiilor de pe blogul tau? nu uita si furnica se crede sus in varful firului de iarba.
2)"Evitați să trageți concluzii foarte repede. Trădează superficialitat e " dupa 3 dialoguri ai tras repede o concluzie... si ai plecat...dar sper sa revi dupa ce de la inaltimea gandirii tale o sa-ti faci timp pentru a studia putin despre Lilith.
Citat
+15 #28 Injerule 01-11-2013 16:23
Citez pe Serafim:
Pe lângă asta, pe blogul meu am deja câteva discuții cu ceva atei începute de ceva vreme, dar la un nivel mult mai înalt.

Hai sictir!
Citat
+12 #27 Horea Mihălţan 01-11-2013 16:17
Interesant acest dialog, doar ca observ ca faceti analiza pe text la o culegere de scrieri a mai multor autori pe care o numim Biblia. Nu prea are legatura cu subiectul articolului decat daca luam in considerare ca pe baza acestor scrieri se bazeaza (sau nu) mani[xxxx]rea si escrocarea maselor.
Citat

Adaugă comentariu

Comentariile trebuie să facă referire la subiectul articolului.
Mesajele care conţin expresii licenţioase, atacuri la persoană, instigă la ură, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau şterse.
Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe ocnamuresanul.ro
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Ultimele ştiri

article thumbnailCumul de infracțiuni rutiere, reţinute în sarcina unui bărbat din Ocna Mureş.La data 21 mai a.c., în jurul orei 08.10 poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș au fost sesizaţi de către un cetăţean, cu privire la faptul că, în dimineaţa...
article thumbnailIPJ Alba a organizat o acţiune cu efective mărite, în Ocna Mureş şi pe raza de competenţă a Secţiei 4 de Poliţie Rurală. Au fost aplicate 72 de amenzi, în valoare de peste 20.000 de lei şi au fost identificaţi 3 autori de infracțiuni. La data de 4...
article thumbnailPoliţiştii Postului de Politie Noșlac, l-au identificat, pe S.V.A. de 26 de ani, din comuna Noșlac, ca persoană bănuită de furtul sumei de 800 lei, dintr-o locuinţă din aceeaşi localitate.  La data de 16 aprilie a.c., poliţiştii Postului de Politie...
article thumbnailPoliţiştii din Alba caută o minoră care a plecat de acasă, din oraşul Baia de Arieş şi nu a revenit până în prezent. Persoanele care dețin informații care să ajute la găsirea acesteia sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau...
article thumbnailLa data de 03.02.2016, în jurul orelor 12.30, poliţiştii din Ocna Mureş l-au identificat pe B.D., de 39 de ani, care locuieşte fără forme legale în Ocna Mureş, în timp ce transporta 17 kilograme de cabluri din cupru, ce s-au dovedit a fi sustrase...
    More inComunicate IPJ  

    Ultimele comentarii

    Acum online

    Avem 55 vizitatori și nici un membru online

    Ziar Com