primar Vasile Titi BugnarRemember Titi Bugnar
Băile Sărate din Ocna Mureş au fost o sursă de bani pentru prosperitatea personală a ex-primarului Vasile Bugnar. Modul în care au procedat dânsul şi complicii dumnealui, pentru a prelua acest obiectiv pe un preţ de nimic, i-ar putea face invidioşi chiar şi pe "sicilieni". Fostul proprietar al Băilor Sărate a notificat în noiembrie 2001 Primăria Ocna Mureş că doreşte retrocedarea obiectivului, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Ignorând cu bună ştiinţă demersul fostului proprietar, primarul Bugnar a iniţiat un proiect de hotărâre prin care Băile Sărate să fie vândute. La acea oră, băile erau în administrarea SC Prego SA Ocna Mureş, societate din subordinea Consiliului Local. Primarul a hotărât ca obiectivul să fie vândut prin negociere directă catre unicul cumpărător agreat de dumnealui, Vasile Vasilca din Alba Iulia.

SC Prego SA propusese ca preţ de vânzare suma de 800 milioane de lei, fara TVA. Consilierii locali, întruniti în şedinţă publică pe 29 aprilie 2002, au ridicat frumos manuţa, ca nişte copii cuminţi şi au aprobat ceea ce le cerea primarul. Mai mult, l-au însărcinat tot pe bietul primar cu ducerea la indeplinire a hotarârii şi, ca să nu-i fie prea greu, au numit şi o comisie "specială" care să-l ajute.

În primul rând, comisia, al carei presedinte a fost numit, ar fi trebuit să-l lămurească cum a ajuns SC PREGO la pretul de 800 de milioane fără să fie facută vreo expertiză, în timp ce expertiza tehnică facută pe banii fostului proprietar stabilise o valoare a complexului de cel putin 20 de ori mai mare. Nimeni nu a gasit raspuns la aceasta intrebare, deşi din comisie faceau parte patru "grei": Aurel Muresan, seful Administratiei Finantelor Publice Ocna Mures, Ioan Moldovan, contabil-sef la PREGO SA, Tiberiu Procopciuc, consilier local si Dan Ursu, reprezentant al APAPS

In 12 iulie 2002, cumpărătorul Vasilca face o ultimă ofertă, pe care comisia o acceptăşi stabileste ca termen de încheiere a contractului de vânzare-cumpărare data de 17 iulie 2002. Singurul diferend in cadrul comisiei a fost legat de cine anume urma sa încaseze banii, SC PREGO sau Consiliul Local.

Pe 30 august 2002... Surprize, surprize! Prefectura Alba a atacat în contencios administrativ Hotărârea 30/29.04.2002. Până la pronunţarea unei sentinţe definitive de către instanţă, nu se mai putea încheia nici un act legat de coplexul băilor sărate. Totuşi. în 4 septembrie 2002, cei 2 "Vasile" au dat fuguţa la notar şi au încheiat contractul. Primarul afirmă in contract că toate imobilele care urmau să fie vândute sunt scutite de orice sarcini, ceea ce era un fals grosolan, din moment ce complexul era deja revendicat de fostul proprietar înca din 2001.

În HCL 30/29.04.2002 este menţionat preţul cerut de SC Prego SA, respectiv 800 milioane de lei + TVA şi obligatia pentru cumparator de a investi minimum 900.000 de euro în următorii ani.

SC PREGO a încheiat un contract de vânzare-cumpărare cu Vasilca (Contractul nr. 872/17.07.2002), în care este menţionat preţul de 800 milioane de lei - 655 de milioane preţul clădirilor şi 145 de milioane preţul terenurilor. În acest document însă, în cele 800 de milioane este inclusă şi TVA, iar despre investiţiile viitoare nu se mai pomeneste nimic.


În cel de-al doilea contract de vânzare-cumparare, cel încheiat între Bugnar şi Vasilca, preţul plătit de cel din urmă a scazut dramatic, la 121.848.740 de lei, deşi imobilele menţionate în cele doua acte de vânzare-cumpărare au aceleaşi numere topografice. Că s-a ajuns de la 800 de milioane plus TVA la 800 de milioane cu TVA inclusăşi, in final, la 121 de milioane este un miracol. Vasile Vasilca a cumpărat centrul medical, clădirea băilor calde şi reci, complexul cu hotel şi restaurant, punctul termic, ştrandul şi un teren în suprafaţă de 20.722 mp cu banii pentru o jumatate de garsonieră.

În mărinimia sa, primarul Bugnar i-a oferit şi un bonus: serele, cu o suprafaţă de 1.858 mp, tot în cadrul preţului de 121 milioane de lei. De îndată Vasilca a înscris la Registrul Comertului societatea Baile Sarate Ocna Mures SA, în patrimoniul căreia au intrat toate imobilele cumparate de el de la domnu' primar. Din patrimoniul societaţii nou infiinţate a "cedat" cladirea băilor calde şi reci şi spaţiile verzi din jurul ei către o fundaţie fără scop patrimonial, numită Salinae.
Întâmplător, desigur, printre membrii acesteia se regăseau primarul şi mai multi grei ai urbei. „Gurile rele” spun că acea clădire cedată a fost evaluată de un expert şi i-a fost stabilită valoarea la 414.410.776 de lei.

 

 

 

 

 

Comentarii   

+6 #8 cotoara eugen 10-08-2012 22:13
astia ar trebui dusi rapid la puscarie in frunte cu maharul muresan sa speram ca se aude si se vede domnilor de la DNA...ca aici aveti de munca
Citat
+7 #7 ovi m 10-08-2012 18:45
lasati-ne si cu titi .primar sau nu tot mulge unde curge si daca nu mai curge suge ce mai e pe teava.
Citat
+7 #6 Bugnarel 20-07-2012 11:10
Chiar asa, cum se face ca d-nul Bugnar si d.nul Vasilca a sustinut cu toate puterile si o multime de bani tocmai campania electorala a actualului primar? Interesant e si faptul ca oamenii de la primarie au facut curatenie in parcul aflat in proprietatea privata a d.nului Vasilca. Unde se depun cererile pentru ca o echipa de la primarie sa vina sa-mi faca curatenie in casa si in curte?
Citat
+9 #5 Lupul singuratic 20-07-2012 09:26
Treaba buna, ati redeschis o rana adanca. E momentul sa miscam societatea civila ,interesata de aceasta afacere, poate prin "demersuri" si presiuni ale acesteia vom afla "ingineria" prin care "imputernicitul " a fost "lasat" bine mersi.
Citat
+10 #4 Eudrea 19-07-2012 20:02
Nu este imbaiat documentul, este doar imbibat de nesimtire!
Ce facea pe atunci secretarul nostru cu legalitatea? Era de acord cu orice...
Ce facea pe atunci Pandor? Era de acord sau era poate ocupat cu mersul pe la notar, carte funciara, nasi, pentru altii, case, cumparari etc.
Citat
+5 #3 Cătălin Nistor 19-07-2012 15:08
Citez pe Imbaiat:
1. Intreb si eu, stie cineva cine l-a desemnat pe Bugnar Vasile sa faca parte din comisia de vanzare-cumparare? Este vreun act, propunere a consilierilor vremii?
Raspuns: El, primarul Vasile Bugnaru, a imputernicit pe cetateanul Vasile Bugnaru sa faca parte din comisia respectiva. (Actul este in prijmarie, in original).
Imbaiat bine (de catre PDL)


Asa este, numai ca documentul nu este imbaiat ;-)

Auto Imputernicire Bugnar
Citat

Adaugă comentariu

Comentariile trebuie să facă referire la subiectul articolului.
Mesajele care conţin expresii licenţioase, atacuri la persoană, instigă la ură, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau şterse.
Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe ocnamuresanul.ro
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Ultimele ştiri

article thumbnailCumul de infracțiuni rutiere, reţinute în sarcina unui bărbat din Ocna Mureş.La data 21 mai a.c., în jurul orei 08.10 poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș au fost sesizaţi de către un cetăţean, cu privire la faptul că, în dimineaţa...
article thumbnailIPJ Alba a organizat o acţiune cu efective mărite, în Ocna Mureş şi pe raza de competenţă a Secţiei 4 de Poliţie Rurală. Au fost aplicate 72 de amenzi, în valoare de peste 20.000 de lei şi au fost identificaţi 3 autori de infracțiuni. La data de 4...
article thumbnailPoliţiştii Postului de Politie Noșlac, l-au identificat, pe S.V.A. de 26 de ani, din comuna Noșlac, ca persoană bănuită de furtul sumei de 800 lei, dintr-o locuinţă din aceeaşi localitate.  La data de 16 aprilie a.c., poliţiştii Postului de Politie...
article thumbnailPoliţiştii din Alba caută o minoră care a plecat de acasă, din oraşul Baia de Arieş şi nu a revenit până în prezent. Persoanele care dețin informații care să ajute la găsirea acesteia sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau...
article thumbnailLa data de 03.02.2016, în jurul orelor 12.30, poliţiştii din Ocna Mureş l-au identificat pe B.D., de 39 de ani, care locuieşte fără forme legale în Ocna Mureş, în timp ce transporta 17 kilograme de cabluri din cupru, ce s-au dovedit a fi sustrase...
    More inComunicate IPJ  

    Ultimele comentarii

    Acum online

    Avem 172 vizitatori și nici un membru online

    Ziar Com