baile sarate vasile vasilcaProcurorii din cadrul Serviciului Teritorial Alba al DNA au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Vasilca Vasile, administrator şi acţionar majoritar la SC Băile Sărate Ocna Mureş SA pentru infracţiunea de folosire sau prezentare de documente sau declaraţii inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele

administrate de acestea sau în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave, pentru infracţiunea de schimbare fără respectarea prevederilor legale a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave şi pentru infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.


Din rechizitoriul procurorilor aflăm următoarele:
Vasilca Vasile, în calitate de administrator la SC Băile Sărate Ocna Mureş SA a devenit responsabil al Proiectului „Hotel Europa***, creşterea calităţii serviciilor turistice în vederea valorificării potenţialului turistic remarcabil în Regiunea Centru, zona industrial extractivă a Munţilor Apuseni”. Scopul proiectului era oferirea unui pachet de servicii turistice de calitate în zona respectivă, cu potenţial turistic foarte mare, dar insuficient exploatat.
Cu prilejul obţinerii avansului cât şi cu ocazia acordării plăţilor intermediare şi finale, Vasilca a prezentat documente false, inexacte şi incomplete obţinând pe nedrept suma de 84.961,5 euro. Mai mult, a schimbat destinaţia unei părţi din această sumă, utilizând 10.530 euro în alte scopuri decât cele prevăzute în proiect. De asemenea, Vasilca Vasile a prezentat în mod fals suma de 59.401,56 euro drept contribuţie proprie la realizarea proiectului.


16 ani de închisoare pentru 3 infractiuni
În şedinţa publică din 18 Octombrie 2012, de la Judecătoria Aiud, Vasilca Vasile a fost condamnat la:
- 10 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare de documente sau declaraţii inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea de fonduri din bugetul general al Comunităţii Europene sau din bugetele administrate de acestea sau în numele acestora, cu producerea de consecinţe deosebit de grave;
- 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de schimbare fără respectarea prevederilor legale a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Comunităţii Europene sau din bugetele administrate de acestea sau în numele acestora, cu producerea de consecinţe deosebit de grave.
- 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată;

Conform legilor din România, pedepsele de 10 ani, 5 ani şi cea de 1 an închisoare se contopesc, urmând ca Vasilca să execute pedeapsa cea mai grea, de 10 ani închisoare. În acelaşi dosar, Vasile Vasilca este obligat să plătească despăgubiri de peste 3 miliarde lei vechi Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Locuinţelor şi peste 100 de milioane cheltuieli de judecată.

 

Comentarii   

+6 #4 iobagul 23-11-2012 16:21
Citez pe A.Poienaru:
Ala mic cu capu' mare(pavelescu) l-a facut pe Vasilca vicepresedinte pe Alba(Ocna Mures) la PNTCD prin adresa nr. 1/23.04.2012. Interesant cum art. din Romania Libera din 2008 bate la fix cu rechizitoriul procurorilor. Pe vremea aia PNTCD-ul aluia mic cu capu mare, vorba basescului, nu ARDea gazul in tandem cu pedeleii. Brusc, procurorii s-au trezit dupa patru ani! Mai, mai!. (http://....)nu-ti ajunge un proces? ;-)
Citat
-7 #3 A.Poienaru 20-11-2012 14:22
Iata ce scrie acelasi 'cantaretz' pedelist in Adevarul, dupa ce tot el a scris si art. din 2008 de la Romania Libera, pe cand lucra la alt 'mogul'. (http://....). Se vede de la una bucata posta, relatia acestuia cu 'organilii'. Nu uit rapiditatea cu care a publicat in Adevarul din dosarul meu,in procesul cu Vinteler, fara sa aiba vreo solicitare scrisa la Judecatoria Aiud, pe legea accesului liber la informatii publice.
Citat
-8 #2 A.Poienaru 20-11-2012 14:06
Ala mic cu capu' mare(pavelescu) l-a facut pe Vasilca vicepresedinte pe Alba(Ocna Mures) la PNTCD prin adresa nr. 1/23.04.2012. Interesant cum art. din Romania Libera din 2008 bate la fix cu rechizitoriul procurorilor. Pe vremea aia PNTCD-ul aluia mic cu capu mare, vorba basescului, nu ARDea gazul in tandem cu pedeleii. Brusc, procurorii s-au trezit dupa patru ani! Mai, mai!. (http://....)
Citat
-4 #1 A.Poienaru 20-11-2012 13:54
"Cu drept de recurs în 10 zile de la pronunţare pentru reprezentantul Ministerului Public şi inculpat şi de la comunicare cu partea civilă. Pronunţată în şedinţa publică de la 18 Octombrie 2012. ". Dosarul cu nr. ... se poate studia pe portalul de justitie la Judecatoria Aiud. Urmeaza probabil recursul la Tribunalul Alba.
Citat

Adaugă comentariu

Comentariile trebuie să facă referire la subiectul articolului.
Mesajele care conţin expresii licenţioase, atacuri la persoană, instigă la ură, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau şterse.
Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe ocnamuresanul.ro
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Ultimele ştiri

article thumbnailCumul de infracțiuni rutiere, reţinute în sarcina unui bărbat din Ocna Mureş.La data 21 mai a.c., în jurul orei 08.10 poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș au fost sesizaţi de către un cetăţean, cu privire la faptul că, în dimineaţa...
article thumbnailIPJ Alba a organizat o acţiune cu efective mărite, în Ocna Mureş şi pe raza de competenţă a Secţiei 4 de Poliţie Rurală. Au fost aplicate 72 de amenzi, în valoare de peste 20.000 de lei şi au fost identificaţi 3 autori de infracțiuni. La data de 4...
article thumbnailPoliţiştii Postului de Politie Noșlac, l-au identificat, pe S.V.A. de 26 de ani, din comuna Noșlac, ca persoană bănuită de furtul sumei de 800 lei, dintr-o locuinţă din aceeaşi localitate.  La data de 16 aprilie a.c., poliţiştii Postului de Politie...
article thumbnailPoliţiştii din Alba caută o minoră care a plecat de acasă, din oraşul Baia de Arieş şi nu a revenit până în prezent. Persoanele care dețin informații care să ajute la găsirea acesteia sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau...
article thumbnailLa data de 03.02.2016, în jurul orelor 12.30, poliţiştii din Ocna Mureş l-au identificat pe B.D., de 39 de ani, care locuieşte fără forme legale în Ocna Mureş, în timp ce transporta 17 kilograme de cabluri din cupru, ce s-au dovedit a fi sustrase...
    More inComunicate IPJ  

    Ultimele comentarii

    Acum online

    Avem 48 vizitatori și nici un membru online

    Ziar Com