GUNOI LudusLa şedinţa Consiliului Local al Oraşului Ocna Mureş, care a avut loc ieri, 19 decembrie, cea mai importantă temă a fost cea a depozitării gunoiului menajer de la Luduş pe halda (neecologică) de gunoi din oraşul nostru. Din fericire, dorinţa ocnamureşenilor a fost respectată, adică s-a refuzat clar şi

răspicat încheierea unui contract între administraţiile din Luduş şi Ocna Mureş în acest sens.


Pressing ineficient
Din 29 Septembrie până ieri, presiunile pro şi contra "gunoi" s-au acutizat exponenţial, ajungându-se în unele momente la o tensiune aproape palpabilă. Cele două "părţi" implicate au fost Asociaţia Ocnamureşanul - care susţine dorinţa oamenilor din Ocna Mureş - şi reprezentanţii oraşului Luduş în cârdăşie cu câţiva consilieri din CLOM - care susţin interesele luduşenilor şi al propriilor buzunare.

Asociaţia Ocnamureşanul a desfăşurat o campanie de adunare de semnături a cetăţenilor din Ocna Mureş împotriva depozitării gunoaielor din alte oraşe în halda de gunoi din Ocna Mureş. După cum am remarcat, oamenii nu ştiau ce grozăvie li se pregăteşte, fiind de-a dreptul revoltaţi de intenţia Primăriei de a-i sufoca cu gunoaie, unii dintre ei fiind dispuşi chiar şi la proteste de stradă.

Moldovan Ioan, primarul oraşului Luduş şi Sorin Tripon, administratorul public din Luduş s-au deplasat de mai multe ori la Ocna Mureş pentru a face presiuni asupra primarului Vinţeler Silviu. Cei 2 reprezentanţi ai Luduşului au participat chiar şi la o şedinţă a Consiliului Local Ocna Mureş unde şi-au expus doleanţele. Aproape ca s-au văzut cu sacii în căruţă, mai ales după "semnalele pozitive" ale viceprimarului Podariu Pavel Gligor si ale consilierului Stănescu Vasile, cei mai infocaţi susţinători ai aducerii gunoaielor din Luduş în Ocna Mureş.


Dacă ocnamureşenii nu ar fi protestat, gunoaiele (3000 de tone) erau deja pe drum.
  DOVADA

Raţiunea a invins
Aşa cum mai mai spus în alt articol, din punctul de vedere al viceprimarului Podariu Pavel, mai trebuia doar o ştampilă şi treaba era "rezolvată". Totuşi, ierarhia într-o instituţie publică trebuie respectată, indiferent de ambiţiile şi interesele unora. Ţinând cont de voinţa ocnamureşenilor, Primarul oraşului Ocna Mureş, Silviu Vinţeler a refuzat categoric să iniţieze sau să promoveze Contractul de depozitare a deşeurilor menajere pe halda de gunoi a oraşului Ocna Mureş: "Nu mai insistaţi, nu o să semnez acest contract."

Sărbători fericite!

Comentarii   

+4 #10 Horea Mihălțan 22-12-2012 19:44
Citez pe Cetatean onest:
Citez pe Horea Mihălțan:
Îmi permit să-l felicit public pe Primarul Silviu Vințeler pentru hotărârea de care a dat dovadă ieri și pentru faptul că a dovedit că este suficient de înțelept încât să nu pună în fața intereselor cetățenilor orașului, interesele meschine a unor colaboratori din propriul partid. Personal mă aștept, din păcate, la reacții adverse din partea Vice Primarului, la adresa Primarului. Dar ar fi de dorit ca d.nul Podariu să înțeleagă că este totuși VICE primar.

Indraznesc sa va întreb domnule Mihaltan,ce va-ndeamna sa-l "adulati" pe Vinteler?Ca n-a semnat,ce?!O neghiobie la care a fost partas,pana nu demult.Ca impreuna cu cei care-l inconjoara "baseau" ceva si multi "oameni de bine lesinau" de fericire.Da' io va sugerez ceva,domnule.Ca tot scria cineva pe site-ul pedeleului (Ocna Mures online)ca ii medicament.Culme a tembelismului si ipocriziei.Pe asta il apreciezi domnule Mihaltan?Daca da,trist.Foarte trist.

Cred ca e destul de clar motivul pentru care l-am felicitat pe primar. Daca a gresit la un moment dat e de apreciat faptul ca a revenit asupra hotararii gresite. Adevarata greseala e persitarea in greseala.
Citat
0 #9 Cetatean onest 22-12-2012 19:10
Citez pe Horea Mihălțan:
Îmi permit să-l felicit public pe Primarul Silviu Vințeler pentru hotărârea de care a dat dovadă ieri și pentru faptul că a dovedit că este suficient de înțelept încât să nu pună în fața intereselor cetățenilor orașului, interesele meschine a unor colaboratori din propriul partid. Personal mă aștept, din păcate, la reacții adverse din partea Vice Primarului, la adresa Primarului. Dar ar fi de dorit ca d.nul Podariu să înțeleagă că este totuși VICE primar.

Indraznesc sa va întreb domnule Mihaltan,ce va-ndeamna sa-l "adulati" pe Vinteler?Ca n-a semnat,ce?!O neghiobie la care a fost partas,pana nu demult.Ca impreuna cu cei care-l inconjoara "baseau" ceva si multi "oameni de bine lesinau" de fericire.Da' io va sugerez ceva,domnule.Ca tot scria cineva pe site-ul pedeleului (Ocna Mures online)ca ii medicament.Culm e a tembelismului si ipocriziei.Pe asta il apreciezi domnule Mihaltan?Daca da,trist.Foarte trist.
Citat
+6 #8 A. Poienaru 20-12-2012 11:42
Citez pe Carnat Gligor:
daca el se vrea primar ce tot aveti cu el? si mai vrea ca primarul sa retraga dosarul intentat de Primaria orasului OM impotriva SC Gaspol Srl cu nr.1058.175.2012 de la Judecatoria Aiud si termen de judecare in 25.01.2013. urata treaba. firma ta sa fie parata in instanta de catre primaria la care esti viceprimar.

Tare de tot informatia! Pe Podariu vrea sa-l aduca martor Vinteler, in procesul pe care mi l-a intentat si in care imi cere 100.000 lei daune morale?.Wow!Sup er.
Citat
+6 #7 Apocalipsa dp Pavel 20-12-2012 11:23
A si sa nu uit, va doresc tuturor un "sfarsitul lumii" cu multe impliniri si bucurii!
Citat
+7 #6 sebi 20-12-2012 11:22
un pic de imbalsamare, toaletare, cosmetizare
Citat
+7 #5 sebi 20-12-2012 11:22
Asta i-ar oferi Primarului, figurativ vorbind, si un pic de numai sa-i ia locul
Citat

Adaugă comentariu

Comentariile trebuie să facă referire la subiectul articolului.
Mesajele care conţin expresii licenţioase, atacuri la persoană, instigă la ură, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau şterse.
Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe ocnamuresanul.ro
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Ultimele ştiri

article thumbnailCumul de infracțiuni rutiere, reţinute în sarcina unui bărbat din Ocna Mureş.La data 21 mai a.c., în jurul orei 08.10 poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș au fost sesizaţi de către un cetăţean, cu privire la faptul că, în dimineaţa...
article thumbnailIPJ Alba a organizat o acţiune cu efective mărite, în Ocna Mureş şi pe raza de competenţă a Secţiei 4 de Poliţie Rurală. Au fost aplicate 72 de amenzi, în valoare de peste 20.000 de lei şi au fost identificaţi 3 autori de infracțiuni. La data de 4...
article thumbnailPoliţiştii Postului de Politie Noșlac, l-au identificat, pe S.V.A. de 26 de ani, din comuna Noșlac, ca persoană bănuită de furtul sumei de 800 lei, dintr-o locuinţă din aceeaşi localitate.  La data de 16 aprilie a.c., poliţiştii Postului de Politie...
article thumbnailPoliţiştii din Alba caută o minoră care a plecat de acasă, din oraşul Baia de Arieş şi nu a revenit până în prezent. Persoanele care dețin informații care să ajute la găsirea acesteia sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau...
article thumbnailLa data de 03.02.2016, în jurul orelor 12.30, poliţiştii din Ocna Mureş l-au identificat pe B.D., de 39 de ani, care locuieşte fără forme legale în Ocna Mureş, în timp ce transporta 17 kilograme de cabluri din cupru, ce s-au dovedit a fi sustrase...
    More inComunicate IPJ  

    Ultimele comentarii

    Acum online

    Avem 69 vizitatori și nici un membru online

    Ziar Com