ghcl ocna muresCombinatului GHCL UPSOM Ocna Mureş a fost scos la vânzare prin negociere directă în luna ianuarie 2013. După mai multe şedinţe de licitaţii publice eşuate, Adunarea Generală a Creditorilor a aprobat ieri vânzarea, în urma unei negocieri directe. Platforma a fost adjudecată de Govcrest International, firmă al cărei manager este ocnamureşanul Ştefan Boghiu. Govrest este parte a “Grupul Industrial Voiculescu&Co” controlată de omului de afaceri Dan Voiculescu.

La negocieri a participat şi firma Aloref din Alba Iulia, care se ocupă cu valorificarea fierului vechi. Platforma fostului combinat este foarte atractivă din acest punct de vedere, având în vedere că are o suprafaţă de 257.366 mp din care jumătate este acoperită cu numeroase structuri metalice. Între Goprest şi Aloref va exista o asociere.

Preţul iniţial solicitat pentru vânzarea combinatului a fost de 14,6 milioane de euro fără TVA şi a scăzut, în urma unor licitaţii succesive rămase fără rezultat, la circa 11 milioane de euro fără TVA. Preţul obţinut în urma negocierii directe este de circa 8 milioane de euro.

Managerul Ştefan Boghiu spune că intenţionează să înfiinţeze un parc industrial privat care ar aduce locuri de muncă în oraş. Ideea este realistă deoarece există infrastructura necesară, există forţă calificată de muncă în Ocna Mureş şi, în urma unor discuţii de principiu, conducerea Consiliului Judeţean Alba şi-a arătat disponibilitatea de a spriji acest demers. Unele clădiri vor fi demolate, iar platforma va fi curăţată de structurile metalice nefolositoare.

GHCL UPSOM producea sodă calcinată, iar din 2005 este controlată de grupul indian “Indian England”. În 1999, compania avea 1.670 de angajaţi, iar în 2011, când a intrat în insolvenţă, mai avea 67 de angajaţi. UPSOM Ocna Mureş şi-a încetat activitatea la 1 februarie 2010, după ce Romgaz a sistat furnizarea gazului metan din cauza datoriilor de 12 milioane de euro. În total, combinatul are datorii de 25 de milioane de euro, în mare parte la bănci. Falimentul S.C. GHCL UPSOM Ocna Mureş a fost declarat de Tribunalul Alba în data 12 noiembrie 2012. (sursa: Unirea)

Comentarii   

+4 #6 imi 21-03-2013 10:41
catre aurelian de odon madrid,consilie rii care cei care inca au datorii la bugetul local.D-le primar scoate o lista cu cei care au datorii la local in frunte cu v.prim etc.si publico.sa stie lumea pe cine au ales
Citat
+5 #5 ebi 21-03-2013 10:08
parc industrial sa dea Domnul, dar cei care circula prin tara noastra vad ca au rasarit parcureile industriale ca ciupercile dupa ploaie, si nu au clinenti. Inca sunt fonduri de accesat pe asemenea constructii pina cind? o mare labareala cu parcul la oc.mures.sa fim seriosi.
Citat
+7 #4 Cătălin Nistor 20-03-2013 15:38
Un proiect de lege privind constituirea şi funcţionarea parcurilor industriale prevede că administratorul parcului beneficiază de scutiri pentru mai multe tipuri de taxe şi pentru impozite pe teren sau pe clădirile care fac parte din acest parc industrial.

Poate că domnul Boghiu nu vorbeşte aiurea. Prietenii ştiu de ce!
Citat
+10 #3 Mahatma Ghandi 20-03-2013 09:34
E greu cu analiza economica. Prieteni , in aceasta situatie s-a cumparat, repet s-a CUMPARAT la pret de matineu (sold) un activ ce valoreaza mult mai mult, vorbeati de "investitia indiana de zeci de milioane de euro" . Prin aceasta procedura s-au ghidusit multe milioane de euro, si va spun cum : DACA ERA HOIT FARA CONSISTENTA FINANCIARA, DE MULT PLECA "GENERALUL" DE ACOLO.
Citat
+6 #2 quote 19-03-2013 18:58
Citez pe mama lui Shengen:
8 milioane de euro nu sunt de ici de colo... Ceva trebuie sa faca sa isi scoata banii inapoi. E clar ca ceva au ei in cap de au bagat atata banet. Pe langa fierul vechi din combinat se va mai face ceva acolo cu siguranta!


da, au de gand sa vanda fierul, pentru ca valoreaza peste aceasta suma, crezi ca ar cumpara cineva o fabrica si sa iasa pe minus ? plus ca varianta cu platirea datoriilor si investitii ar depasi probabil suma de 30 mil euro :) ( avand in vedere datoriile de 25 )
Citat
+2 #1 mama lui Shengen 19-03-2013 18:44
8 milioane de euro nu sunt de ici de colo... Ceva trebuie sa faca sa isi scoata banii inapoi. E clar ca ceva au ei in cap de au bagat atata banet. Pe langa fierul vechi din combinat se va mai face ceva acolo cu siguranta!
Citat

Adaugă comentariu

Comentariile trebuie să facă referire la subiectul articolului.
Mesajele care conţin expresii licenţioase, atacuri la persoană, instigă la ură, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau şterse.
Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe ocnamuresanul.ro
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Ultimele ştiri

article thumbnailCumul de infracțiuni rutiere, reţinute în sarcina unui bărbat din Ocna Mureş.La data 21 mai a.c., în jurul orei 08.10 poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș au fost sesizaţi de către un cetăţean, cu privire la faptul că, în dimineaţa...
article thumbnailIPJ Alba a organizat o acţiune cu efective mărite, în Ocna Mureş şi pe raza de competenţă a Secţiei 4 de Poliţie Rurală. Au fost aplicate 72 de amenzi, în valoare de peste 20.000 de lei şi au fost identificaţi 3 autori de infracțiuni. La data de 4...
article thumbnailPoliţiştii Postului de Politie Noșlac, l-au identificat, pe S.V.A. de 26 de ani, din comuna Noșlac, ca persoană bănuită de furtul sumei de 800 lei, dintr-o locuinţă din aceeaşi localitate.  La data de 16 aprilie a.c., poliţiştii Postului de Politie...
article thumbnailPoliţiştii din Alba caută o minoră care a plecat de acasă, din oraşul Baia de Arieş şi nu a revenit până în prezent. Persoanele care dețin informații care să ajute la găsirea acesteia sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau...
article thumbnailLa data de 03.02.2016, în jurul orelor 12.30, poliţiştii din Ocna Mureş l-au identificat pe B.D., de 39 de ani, care locuieşte fără forme legale în Ocna Mureş, în timp ce transporta 17 kilograme de cabluri din cupru, ce s-au dovedit a fi sustrase...
    More inComunicate IPJ  

    Ultimele comentarii

    Acum online

    Avem 132 vizitatori și nici un membru online

    Ziar Com