Canalizarea oraşului este, fără discuţii, un semn de civilizaţie, deci este un motiv să ne bucurăm că se face aşa ceva în oraşul nostru. Ne aşteptam să existe un oarecare disconfort, cum e normal într-o astfel de situaţie, însă nu ne-am aşteptat la batjocura ce avea să urmeze: drumuri blocate în ambele sensuri, noroi mai abitir decât în cel mai prăpădit cătun, rigole înfundate, şanţuri adânci lăsate zile întregi neastupate şi prost semnalizate, ş.a.m.d.
De exemplu, o stradă din Uioara de Sus a fost blocată de mai multe ori într-o lună de zile. Se săpau şanţuri, se astupau, apoi veneau alţii si mai săpau încă o dată, apoi astupau, după care veneau alţii şi săpau... toate acestea într-o atmosferă specifică de şantier, cu înjurăturile supraveghetorilor care făceau birjarii să pară oameni cu un limbaj elevat.
Acum câteva zile, a fost sesizată poliţia. La faţa locului s-a deplasat un echipaj care a dispus eliberarea imediată a unuia dintre capetele străzii, după care a aplicat o amendă pentru încălcarea reglementărilor legale în vigoare. Totuşi, se pare că, la sumele care se învârt în această afacere, amenda nu reprezintă cine ştie ce impediment. Ca dovadă, aceeaşi stradă arată ca după război. Chiar azi maşina firmei de salubrizare a rămas împotmolită în noroi. Ca prin minune a apărut un utilaj al primăriei care a "rezolvat" problema. A deblocat maşina şi a mutat grămezile de pământ de cealaltă parte a drumului blocând accesul în curte a câtorva riverani.
Bătaia de joc continuă a constructorilor la adresa cetăţenilor din Ocna Mureş, este posibilă cu acordul tacit al Primăriei. Pentru că altfel s-ar fi petrecut lucrurile dacă onor Primăria ar fi supravegheat desfăşurarea lucrărilor.
Ar fi putut să verifice dacă lucrările se desfăşoară conform caietului de sarcini însuşit de firma care prestează lucrările.
Ar fi putut să verifice dacă pe şantier se respectă normele de protecţie a muncii: muncitorii nu purtau căşti de protecţie mai deloc şi au început să folosescă acea cuşcă de protecţie doar după ce s-a surpat un perete al unui şanţ (din fericire nu a fost nimeni rănit atunci)
Ar fi putut să verifice dacă utilajele de pe şantier aveau inspecţia tehnică la zi: O rabă vişinie cu nr. de înmatriculare .... care transporta pământ scotea fum gros şi negru. Nici nu era nevoie de aparatură specială care să "dovedescă"... nivelul de poluare.
Ar fi putut să vadă că, după mai multe zile de aşteptare, unii locuitori au pus mâna pe lopeţi şi au început să facă munca celor care au fost plătiţi pentru asta.
Ar fi putut... multe.
Încă mai sper că motivul pentru care Primăria nu veghează la cheltuirea eficientă a banului public este pur şi simplu nepăsarea. Pentru că alternativa ar fi interesul financiar personal.








Comentarii
este o mare confuzie in capul dv...
in primul rand muncitorii aia pe care ii laudati nu s-au omorat cu munca... lucrau trei/patru ore pe zi...cand era cald stateau la umbra... zile intregi nici nu apareau pe acolo
in al doilea rand se plateste o caruta de bani la firma care trebuie sa faca treaba.... ori platim firma ,ori facem voluntariat
in al trilea si nu in ultimul rind, ar trebui sa ne ingrijoreze ca nu avem in oras o masina de pompieri care sa poata ajunge la timp la un incendiu... nu sa blocam drumul ca... si-asa ane arde casa pana ajunge
oare cat de neutru ati fi fost daca doamne ferste va ardea casa sau aveati o urgenta medicala in familie si drumul era blocat??
Eu as aprecia munca acestor oameni , care au lucrat si pe ploaie si pe ninsoare si la +30grade , uneori ptr a respecta unele termene(si ptr a face ceva ptr OCNAMURESANUL puturos si gingas).Oricum daca ardea o casa pana venea masina noastra de pompieri , ardea de mult pana la fundatie.
Din pacate apreciez munca d-voastra , dar uneori ......sper sa tineti cont de aceasta parere si sa o publicati
RSS pentru acest articol.