Sanitarii PriceputiÎn perioada 24 – 29 iulie 2015, Societatea Naţională de Cruce Roşie din România a organizat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Ministerul Sanătăţii şi Ministerul Administraţiei şi Internelor (Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă), Etapa Naţională a Concursului pentru Sanatate si Prim Ajutor “Sanitarii Pricepuţi”.

Competiţia s-a desfaşurat în Complexul de Agrement „Poiana Pinului” din judeţul Buzău. La concurs au participat 220 elevi din clasele V-VIII, membri ai 44 de echipaje câştigătoare ale fazei judeţene a competiţiei, organizate de filialele SNCRR. Filiala de Cruce Roşie Alba a fost reprezentată de echipajul Şcolii Gimnaziale „Lucian Blaga” Ocna Mureş, câstigător al locului 1 de la Faza Judeţeană din 13 iunie 2015.

”Copiii, care cu cinste ne-au reprezentat, sunt: Benţea Anda Mădălina, Chirilă Ana-Maria, Hopârtean Mihaela Lidia, Neamţ Roxana şi Stoica Adelina Florina, elevi in clasa a VII-a A la şcoala mai sus menţionată. Aceştia, însoţiţi de dl. prof. Baciu Ioan, au ocupat locul 13, cu un punctaj de 67,2 din totalul de 70 de puncte”, a precizat Adrian Ionel Dușa, directorul Filialei de Cruce Roșie Alba.

Juriul de concurs a fost format din dl. dr. Mihail Voicescu şi dna dr. Sorina Botescu, reprezentanţi ai Sediului Central al SNCRR, dna cpt. dr. Monica Dragomir, reprezentant IGSU, dna prof. Dorina Simion, reprezentant al Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi dna Mihaela Necula, psiholog, reprezentant al Ministerului Sănătăţii. Toate echipajele au primit diploma de participare şi obiecte promoţionale CRR.

Pe parcursul taberei au fost organizate cu sprijinul voluntarilor: atelier de resuscitare în care li s-a acordat echipajelor posibilitatea să exerseze pe manechinele adult, junior şi bebeluş; atelier de educaţie umanitară; atelier de educaţie pentru sănătate în care s-a pilotat jocul „Healthy-o-poly”, joc dezvoltat de un grup de voluntari SNCRR şi premiat de Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie; sesiuni de înviorare în fiecare dimineaţă, foc de tabără şi activităţi recreative (dans, sport etc).

”Filiala de Cruce Roşie Alba aduce călduroase mulţumiri elevilor pentru iniţiativa de a participa la această competiţie de succes, pentru perseverenţa de a fi mai buni şi mai pregătiţi în acordarea primului ajutor si profesorului îndrumător, doamna Istina Badu, care cu stăruinţă şi dedicare a îndrumat elevii pentru a fi cei mai pricepuţi sanitari din Judeţul Alba. De asemenea, aprecierea noastră se îndreaptă si către Consiliul Judetean Alba a cărui susținere a făcut posibilă pentru premierea echipajelor prezente la fazele superioare”, a mai spus directorul Adrian Ionel Dușa.

Adaugă comentariu

Comentariile trebuie să facă referire la subiectul articolului.
Mesajele care conţin expresii licenţioase, atacuri la persoană, instigă la ură, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau şterse.
Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe ocnamuresanul.ro
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Ultimele ştiri

article thumbnailCumul de infracțiuni rutiere, reţinute în sarcina unui bărbat din Ocna Mureş.La data 21 mai a.c., în jurul orei 08.10 poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș au fost sesizaţi de către un cetăţean, cu privire la faptul că, în dimineaţa...
article thumbnailIPJ Alba a organizat o acţiune cu efective mărite, în Ocna Mureş şi pe raza de competenţă a Secţiei 4 de Poliţie Rurală. Au fost aplicate 72 de amenzi, în valoare de peste 20.000 de lei şi au fost identificaţi 3 autori de infracțiuni. La data de 4...
article thumbnailPoliţiştii Postului de Politie Noșlac, l-au identificat, pe S.V.A. de 26 de ani, din comuna Noșlac, ca persoană bănuită de furtul sumei de 800 lei, dintr-o locuinţă din aceeaşi localitate.  La data de 16 aprilie a.c., poliţiştii Postului de Politie...
article thumbnailPoliţiştii din Alba caută o minoră care a plecat de acasă, din oraşul Baia de Arieş şi nu a revenit până în prezent. Persoanele care dețin informații care să ajute la găsirea acesteia sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau...
article thumbnailLa data de 03.02.2016, în jurul orelor 12.30, poliţiştii din Ocna Mureş l-au identificat pe B.D., de 39 de ani, care locuieşte fără forme legale în Ocna Mureş, în timp ce transporta 17 kilograme de cabluri din cupru, ce s-au dovedit a fi sustrase...
    More inComunicate IPJ  

    Ultimele comentarii

    Acum online

    Avem 105 vizitatori și nici un membru online

    Ziar Com