restauratie dictatura"RESTAURAȚIE - perioadă din istoria unor state, caracterizată prin readucerea pe tron a dinastiilor detronate în urma unor revoluții sau lovituri de stat."

Cu fiecare zi care trece, sunt tot mai sigur că nu mai există absolut nicio șansă de

îndepărtare pașnică a regimului dictatorial al lui Băsescu. În "exterior" treburile se tranșează cu obedienţă necondiţionată și cu mulţi bani.  În "interior" nu avem nici o şansă datorită comportamentului dezamăgitor al USL. Să nu mai vorbim de faptul că, pentru a servi intereselor din UE sau din afara ei, România nu trebuie să mai fie o entitate distinctă,ci un apendice. În altă ordine de idei, nu contenesc să mă mir şi să mă întreb cum poți pierde atunci când ai peste opt milioane de voturi. Oare cât de dezamăgiți sunt cei care ți-au dat votul văzând atâta ezitare? Din păcate, se pare că ne indreptam cu pasi mici dar siguri catre un nou capitol negru din istoria Romaniei: Restauratia  Basesciană.

Un concurs nefericit de imprejurari si o clasa politica fara coloana vertebrală au facut posibila o asemenea deteriorare a vieţii politice din România. Victimele suntem noi, cei "n" milioane de români prinşi fără voie în mizeria actuală. După cum deja ne-am obişnuit, Băsescu a scăpat din nou, la limită. Urmează plata poliţelor. Cei care sunt atât de proști încât să creadă în basmele cu coabitarea și reconcilierea sunt doar nişte insecte prinse definitiv în plasa de minciuni şi declaraţii manipulatoare a băsiştilor. Dar nu voi vorbi acum despre proști... doar constat cu amărăciune că "au scăpat țara de lovitura de stat" aruncându-ne în ghearele disoluției statului. Îmi doresc să mă înşel, dar e posibil ca în viitorul apropiat, în România să aibă loc o lovitură de stat. De data asta "pe bune". Un scenariu in 4 acte, care îmi doresc să rămână la stadiul de scenariu, ar putea fi următorul:


1. Războiul Media

În cel mai scurt timp şi cu prima ocazie, există şanse mari ca Guvernul Ponta să pice. Majoritatea parlamentară a USL deja se clatina periculos şi ar putea fi instaurat un guvern marionetă (probabil Ungureanu) susținut de PDL, UDMR și UNPR. Pentru consolidarea puterii va fi dat un atac rapid asupra instituțiilor de presă ostile. Antenele, în special Antena3, sunt printre principalele candidate, mai ales că deja au fost amenințate. Va fi relativ simplu: proceduri accelerate de retragere a licențelor de emisie, amenzi uriaşe, suspendarea emisiei 30 minute, etc). Este o chestiune de timp până când "mogulul Felix" va ceda. Unii deja au mirosit mișcarea și fac manevre strategice pentru a-și asigura siguranţa financiară în caz de "necesitate". Derapajele democratice evidente vor fi inevitabile dar, de data asta, n-o să deranjeze "veghetorii democraţiei" de peste hotare iar în România instituțiile de presă aservite își vor face treaba exact ca şi până acum, adică distorsionând realitatea.


2. Payback time

În pararelel cu execuţia presei ostile se vor platii datoriile. Probabil că se vor autoriza in regim de urgență anumite exploatări toxice, se va suspenda moratoriului pentru exploatarea gazelor de șist din programul de guvernului Ponta și vor primi undă verde anumite privatizari "cu cântec". Aceste lucruri sunt cerute insistent, mai ales că în unele cazuri miza este de multe milioane de euro, iar "oamenii" au devenit irascibili sau chiar nervoși. Este posibil chiar să observăm revenirea mai mult sau mai puţin discretă în scenă a băieților deștepți, cu interese "atomice" de data asta.


3. UDMR reloaded

Constat cu stupoare ca este posibil ca viitorul nostru politic sa depindă cam prea mult de comportamentul ungurilor. Nu ma refer la toţi ci doar la cei înregimentaţi în UDMR, la extremiştii maghiari - lideri sau adepţi - şi la cei care acţionează la comanda şi după interesul acestora. Probabil mulți au fost uimiți să constate cum, pe tăcute, populația de-acolo a boicotat referendumul. De fapt, e destul de logic deoarece, în schimbul acestui comportament, cel mai probabil a fost negociată autonomia extinsă a așa-zisului Ardeal de Nord. Este vorba despre regiunea care a fost integrată în Ungaria ca urmare a Dictatului de la Viena. În ultima perioadă, Băsescu a dat UDMR-ului garanții solide că vor fi repuşi la ciolan. Chiar dacă negocierile recente au implicat doar polul separatist Orban-Tokes şi influențarea populației s-a făcut prin intermediul bisericii, UDMR-ului i s-a transmis indirect că poate participa la beneficiile aferente numai și numai dacă se înregimentează şi activează pro-băsescu la mişcările politice post-referendum. De fapt, Băsescu are nevoie de procentele UDMR, nu de PPMT-ul lui Tokes, care nu are niciun parlamentar. Scopul ungurilor este obţinerea teritoriului numit "Macroregiunea V", zonă practic identică cu zona afectată de termenii demenți ai Dictatului de la Viena. Până în alegeri, pentru a nu fi tulburate apele, se va da doar o lege a macroregiunilor de dezvoltare, iar în "Noua Constituție" se va lăsa spațiu de manevră pentru înființarea parlamentelor regionale. Doar aşa, la alegeri, UDMR va avea argumente solide.


4. Alegeri mânărite

Dacă lucrurile vor merge în această direcţie pesimistă, s-ar putea ca alegerile să nu se desfășoare la termen, adică să fie amânate până la anul, pentru a permite regruparea PDL-ului, pentru a permite o campanie deşănţată a propagandiştilor portocalii și pentru aducerea în scenă a unui nou "lider", cel mai probabil Ungureanu. Zicea un prieten că Băsescu își dorește un scenariu similar schimbului de putere Elțîn-Putin care să-i garanteze o imunitate extinsă după ce va părăsi frâiele puterii. Mare dreptate avea!
Şi nici măcar nu este dificil de realizat acest lucru! Pentru aceasta, este suficient ca la alegeri slugile lui Băsescu să participe sub forma unei alianțe de dreapta, grupate în jurul unor "vedete" mai noi sau mai vechi . Scopul este acapararea a cel puțin 30% din voturi. Cum ei vor fi cei care organizează alegerile, chiar vor obține lejer acest scor. Dacă mai adăugăm cele 8% da la unguri și încă 15% de la PPDD, se obţine o majoritate absolut confortabilă în Parlament. În final intervin traseiştii cumpărabili din opoziţie şi "Noua Constituţie" - după chipul şi asemănarea lui Băsescu, îi va consfinţii dinastia.

Cu referendumul... piece of cake!.


* Nu am pretenţii de analist politic, iar articolul este inspirat din câteva păreri exprimate de diverşi oameni "de pe net". Există şi posibilitatea să fie doar zvonistică lansată de propagandişti.

Comentarii   

+3 #9 Grig 01-09-2012 11:34
Romania , aflata in zona tampon est-west , are de tras dar are si Noroc. E clar ca acum are nevoie , mai mult ca niciodata de o schimbare in mentalitatea romanilor. Putem sa luam exemplul polonezilor. (,,,) Referitor la Base si Boc sant sigur ca sant oameni de calitate , au coloana vericala . Acese valori nu se pot atribui alde omuletilor de stanga - alde ,,, dar nu merita sa le dau numele (,,,) Cum apare unul care face treaba - cum cativa omuleti comunisti vor sa se bage-n seama . Apropo , si la noi in orasul Ocna Mures ,inca mai avem pe ici - colo , in posturi cheie , la financiar , la primarie , etc cate un omulet din acesta ipotent dar curat-murdar care suge sangele poporului prin salarii nesimtite si trafic de influenta ( dar care sant din ce in ce mai putini ) Camarazii Vegheaza Dom-le
Citat
+3 #8 Inutil 30-08-2012 22:21
Ma simt inutil si tocmai de aceea total umilit intr-o tara in care CCR are judecatori despre care se scrie si se spune ce "bube" au, in care 7 milioane nu conteaza, in care atunci cand se declara ca "plec, -dar nu pleci-, daca o suma mare de votanti nu ma vor", in care orice opinie e monitorizata, in care stanga nu se intelege cu dreapta, in care sufletul romanesc a incetat sa mai bata.
Citat
+4 #7 Frica su nefrica. 28-08-2012 13:37
Suntem in fata examenului la disciplina "Frica" . Asta s-a indus in randul votantilor romani. Macovei si Basescu umilesc un popor , il transforma intr-o colonie, cu ajutorul parghiilor justitiei. Increderea in acest regim procuroro-basis t e minus infinit. Ramane sa trecem cu brio acest examen in decembrie. Cu nefrica de basisti si frica de DUMNEZEU inainte.
Citat
+5 #6 Octavian Paler 2 28-08-2012 11:08
Fragment -Scrisori imaginare
Avem timp pentru toate.
Sa dormim, sa alergam in dreapta si-n stanga,
sa regretam c-am gresit si sa gresim din nou,
sa-i judecam pe altii si sa ne absolvim pe noi insine,
avem timp sa citim si sa scriem,
sa corectam ce-am scris, sa regretam ce-am scris,
avem timp sa facem proiecte si sa nu le respectam,
avem timp sa ne facem iluzii si sa rascolim prin cenusa lor mai tarziu.
Avem timp pentru ambitii si boli,
sa invinovatim destinul si amanuntele,
avem timp sa privim norii, reclamele sau un accident oarecare,
avem timp sa ne-alungam intrebarile, sa amanam raspunsurile,
avem timp sa sfaramam un vis si sa-l reinventam,
avem timp sa ne facem prieteni, sa-i pierdem,
avem timp sa primim lectii si sa le uitam dupa-aceea,
avem timp sa primim daruri si sa nu le-ntelegem.
Avem timp pentru toate.
Nu e timp doar pentru putina tandrete.
Cand sa facem si asta - murim.
Citat
+6 #5 Octavian Paler 28-08-2012 11:01
N-ar trebui sa tragem, oare, niste invataminte din faptul ca, inainte de a fi tras pe roata, Horea era blastamat prin biserici de preoti romani( da, romani)? Sau din "detaliul" neglijat prin manuale, ca Tudor Vladimirescu a fost arestat in mijlocul pandurilor sai? Si n-ar fi cazul sa ne punem problema ca placerea bascaliei si deprinderea de a face haz de necaz , ne-au stimulat, poate, sa nu mai luam nimic in serios, sa fim ceea ce as numi "popor meteorologic" prea sensibil si prea atent la directia din care sufla vantul?
Citat
+7 #4 Post -Scriptum 28-08-2012 08:25
1.Basescu ,cu determinant ajutor euro-atlantic a revenit pe usa din spate la Cotroceni.
2.Parlamentul Romaniei a jucat ieri o piesa in doua acte : "Apus de tara" si "Apus de neam"
3.Antonescu, fara nicio explicatie a "tulit-o" in Italia, vacanta? sau azil la Ambasada Ecuadorului?
4.Ponta s-a dus in Africa de Sud , da doar SMS-uri.
5.In 2 decembrie sunt alegeri parlamentare,se rios? de ce nu le-ati pus in 22? Cine stie ce va fi in 22? Puneti procurori in toate sectiile de votare, dotati cu Biblii neoprotestante
Concluzie : in iulie-august 2012 ne-am luat portia de maxima umilinta nationala, am devenit colonie euroatlantica. Ce e democratia? Povesti...
Citat

Adaugă comentariu

Comentariile trebuie să facă referire la subiectul articolului.
Mesajele care conţin expresii licenţioase, atacuri la persoană, instigă la ură, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau şterse.
Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe ocnamuresanul.ro
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Ultimele ştiri

article thumbnailCumul de infracțiuni rutiere, reţinute în sarcina unui bărbat din Ocna Mureş.La data 21 mai a.c., în jurul orei 08.10 poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș au fost sesizaţi de către un cetăţean, cu privire la faptul că, în dimineaţa...
article thumbnailIPJ Alba a organizat o acţiune cu efective mărite, în Ocna Mureş şi pe raza de competenţă a Secţiei 4 de Poliţie Rurală. Au fost aplicate 72 de amenzi, în valoare de peste 20.000 de lei şi au fost identificaţi 3 autori de infracțiuni. La data de 4...
article thumbnailPoliţiştii Postului de Politie Noșlac, l-au identificat, pe S.V.A. de 26 de ani, din comuna Noșlac, ca persoană bănuită de furtul sumei de 800 lei, dintr-o locuinţă din aceeaşi localitate.  La data de 16 aprilie a.c., poliţiştii Postului de Politie...
article thumbnailPoliţiştii din Alba caută o minoră care a plecat de acasă, din oraşul Baia de Arieş şi nu a revenit până în prezent. Persoanele care dețin informații care să ajute la găsirea acesteia sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau...
article thumbnailLa data de 03.02.2016, în jurul orelor 12.30, poliţiştii din Ocna Mureş l-au identificat pe B.D., de 39 de ani, care locuieşte fără forme legale în Ocna Mureş, în timp ce transporta 17 kilograme de cabluri din cupru, ce s-au dovedit a fi sustrase...
    More inComunicate IPJ  

    Ultimele comentarii

    Acum online

    Avem 143 vizitatori și nici un membru online

    Ziar Com