primaria ocna muresÎn şedinţa ordinară a Consiliului Local Ocna Mureş de astăzi se va modifica Regulamentul de acreditare a jurnaliștilor. Acest regulament a provocat nemulțumiri în rândul reprezentanților mass-media și a intrat în atenția Prefecturii Alba care a solicitat modificarea lui.
Teoretic, este o procedură simplă: trebuie eliminate condiţiile abuzive de acreditare care exced litera şi spiritul legilor în vigoare.

Practic... vom vedea.


Pe ordinea de zi a şedinţei CL se mai află încă 9 proiecte de hotărâre:
- Alocarea din bugetul local a sumei de 13.150 lei pentru desfăşurarea Festivalului Interjudeţean de folclor “Mureş pe marginea ta”.
- Aprobarea achiziţiei publice pentru furnizarea de “Produse de iluminat festiv” pentru sărbătorile de iarnă – sisteme de iluminat.
- Aprobarea achiziţiei publice pentru “Lucrări de reparaţii şi amenajare clădire Primărie”.
- Aprobarea achiziţiei publice pentru “Modernizare sistem termic la Policlinica Spitalului orăşenesc Ocna Mureş”.
- Exprimarea acordului de preluare în domeniul public al oraşului Ocna Mureş a podului de cale ferată peste râul Mureş, linia Războieni – Uioara în vederea redeschiderii traficului.
- Aprobarea achiziţiei publice pentru “Lucrări de alimentare cu energie electrică a blocului 6 ABC din oraşul Ocna Mureş”.
- Acordarea unor facilităţi fiscale S.C. Persida S.R.L.: încetarea contractului de concesiune nr. 2740/24.03.2003 încheiat între oraşul Ocna Mureş şi S.C. Persida S.R.L. din Ocna Mureş.
- Aprobarea înscrierii în domeniul privat al oraşului Ocna Mureş a imobilului înscris în CF nr. 71383 cu număr top 1210/1/8/24/1/2 în suprafaţă de 956 mp, situat administrativ în Ocna Mureş, Aleea Independenţei în spatele blocului 23, jud. Alba, parcelarea acestui imobil în două parcele şi anume: parcela nr. 1 cu nr. top 1210/1/8/24/1/2/1-alei, spaţii verzi şi teren construibil în suprafaţă de 902 mp şi parcela nr. 2 cu nr. top 1210/1/8/24/1/2/2-curţi, construcţii în suprafaţă de 54 mp.
- Parcelarea imobilului “teren construibil” proprietate privată a oraşului Ocna Mureş, în suprafaţă de 250 mp, situat administrativ în oraşul Ocna Mureş, strada Dâmbului nr. 39, jud. Alba, înscris în CF nr. 71243 Ocna Mureş (provenită din conversia de pe hârtie a CF nr. 3907) cu nr. top 1454/135, în vederea clarificării situaţiei juridice a acestuia.

 

Comentarii   

+4 #5 sesizatul 02-11-2012 09:22
Regulamentul s-a modificat... sa inteleg ca ati primit acreditarea?
Citat
+8 #4 Cătălin Nistor 26-10-2012 06:32
Citez pe Adrian Dinu, Craiova:
Am cautat pe site-ul Primariei Ocna Mures ordinea de zi a sedintei de consiliu local la care faceti referire si nu am gasit-o? De ce? Unde pot fi consultate on-line, inaintea sedintei, proiectele de hotarare si documentele care stau la baza lor? Ele sunt publice, ar trebui afisate pe site-ul primariei!

Salutări de la Ocna Mureş!
Poţi să cauţi mult şi bine... n-o să găseşti pe site-ul primăriei aceste lucruri. Mai mult, deşi consilierul primarului a trimis presei ordinea de zi cu cele 10 puncte publicate de noi, de fapt pe ordinea de zi au fost 19 puncte! Cele 9 proiecte răsărite peste noapte au fost adăugate la iniţiativa primarului. Despre multe dintre proiectele de hotărâri, consilierii au aflat abia ieri, la şedinţă.
Citat
+11 #3 Mesager 25-10-2012 22:34
Poate nu prea sunt eu prezent pe siteuri, insa din cate am vizitat pana acum ( ma refer la Ocna Mures), nu prea am gasit postate proiectele de la ordinea de zi ale CL, deci, felicitari ocnamuresanul.r o, ati reusit!
Citat
+8 #2 Adrian Dinu, Craiova 25-10-2012 20:58
Am verificat site-ul Consiliului Judetean Alba si mi-am dat seama ca pestele de la cap se-mpute. Acolo e mentionata pe site macar ordinea de zi a sedintei de consiliu judetean, dar si de acolo lipsesc proiectele de hotarare si documentele care stau la baza acestor proiecte. Si eu care credeam ca noi, oltenii, suntem mai ramasi in urma... De fapt, voi sunteti cu 20 de ani in urma noastra in privinta transparentei in administratie!
Citat
+7 #1 Adrian Dinu, Craiova 25-10-2012 20:52
Am cautat pe site-ul Primariei Ocna Mures ordinea de zi a sedintei de consiliu local la care faceti referire si nu am gasit-o? De ce? Unde pot fi consultate on-line, inaintea sedintei, proiectele de hotarare si documentele care stau la baza lor? Ele sunt publice, ar trebui afisate pe site-ul primariei!
Citat

Adaugă comentariu

Comentariile trebuie să facă referire la subiectul articolului.
Mesajele care conţin expresii licenţioase, atacuri la persoană, instigă la ură, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau şterse.
Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe ocnamuresanul.ro
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Ultimele ştiri

article thumbnailCumul de infracțiuni rutiere, reţinute în sarcina unui bărbat din Ocna Mureş.La data 21 mai a.c., în jurul orei 08.10 poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș au fost sesizaţi de către un cetăţean, cu privire la faptul că, în dimineaţa...
article thumbnailIPJ Alba a organizat o acţiune cu efective mărite, în Ocna Mureş şi pe raza de competenţă a Secţiei 4 de Poliţie Rurală. Au fost aplicate 72 de amenzi, în valoare de peste 20.000 de lei şi au fost identificaţi 3 autori de infracțiuni. La data de 4...
article thumbnailPoliţiştii Postului de Politie Noșlac, l-au identificat, pe S.V.A. de 26 de ani, din comuna Noșlac, ca persoană bănuită de furtul sumei de 800 lei, dintr-o locuinţă din aceeaşi localitate.  La data de 16 aprilie a.c., poliţiştii Postului de Politie...
article thumbnailPoliţiştii din Alba caută o minoră care a plecat de acasă, din oraşul Baia de Arieş şi nu a revenit până în prezent. Persoanele care dețin informații care să ajute la găsirea acesteia sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau...
article thumbnailLa data de 03.02.2016, în jurul orelor 12.30, poliţiştii din Ocna Mureş l-au identificat pe B.D., de 39 de ani, care locuieşte fără forme legale în Ocna Mureş, în timp ce transporta 17 kilograme de cabluri din cupru, ce s-au dovedit a fi sustrase...
    More inComunicate IPJ  

    Ultimele comentarii

    Acum online

    Avem 84 vizitatori și nici un membru online

    Ziar Com