accident muntenegruDumnezeu sa odihneasca in pace sufletele victimelor trecute la cele vesnice si sa vegheze in continuare asupra tuturor victimelor acestui tragic accident din Muntenegru.
 
Acest accident de proportii este dramatic si probabil ca nu exista  vreun om care sa nu se fi cutremurat de  scenele terifiante si sa nu fi suferit in adancul sufletului alaturi de victime, dar, totusi, este indicat, spre binele tuturor romanilor, dar si a tuturor oamenilor,  sa se traga o lectie de invatatura din aceasta tragedie, ca ea sa nu se mai repete, si nu doar ca accident, ci sub orice chip poate lua forma o tragedie, fie la nivel mai mic, fie la nivel mare.


Oricat s-ar cauta vinovatul in acest incident sau cate date si dovezi de natura tehnica se vor aduce, adevarul este unul singur: cu Voia lui Dumnezeu nimeni nu se poate pune. Dincolo de faptul ca fiecare cetatean trebuie sa fie responsabil in fata lui Dumnezeu fata de semenii sai si sa respecte legile in vigoare si toate normele de conduita morala si civica, totusi, Voia lui Dumnezeu nu are legatura cu cat de odihnit sau de profesionist ar fi fost soferul, nici cu cat de buna ar fi fost starea masinii, ci Voia lui Dumnezeu are legatura cu fiecare in parte din cei implicati in accident:  victime si organizatori. Chiar daca toate detaliile tehnice si legale sunt perfecte, exista clipa fatala, clipa incontrolabilului,  aceea care doar de Dumnezeu mai poate fi controlata.

Omul fiindca s-a departat de Dumnezeu, considera ca doar prin fortele proprii poate detine controlul, dar din pacate,  fiecare siutatie de viata ne domnstreaza, zi de zi, ca nu este asa, ci ca ultimul cuvant intotdeauna il are Dumnezeu. Sarbatoarea Rusaliilor este una din cele mai mari sarbatori crestine, ba este egala cu Sarbatoarea Pastilor, fiindca in aceste zile sfinte are loc Pogorarea Duhului Sfant trimis de Iisus Hristos de la Tatal  asupra intregii creatii. Duhul Sfant reinnoieste si sfinteste in aceaste zile intreaga creatie, sunt zile in care fiecare om  primeste in interiorul lui  pe Duhul Sfant, care este cea de-a treia Persoana Dumnezeiasca si Cea care face legatura intre om si celelalte 2 Persoane Dvine: Tatal si Fiul. De aceea, in aceaste zile sfinte, crestinul este chemat sa primeasca pe Duhul Sfant in sufletul si in trupul lui in chip real, in cea mai mare forta, si astfel el sa intre din nou in protectia si harul lui Dumnezeu, sa fie protejat de puterea Duhului Sfant Dumnezeu.

Crestinii au primit la Taina Sfantului Botez darul Duhului Sfant, ca, prin El, intreaga Preasfanta Treime Dumnezeiasca sa lucreze in cel botezat, sa il protejeze de toate cele rele din viata lui pamanteasca si sa ii indrume viata pe calea mantuirii, adica a mergerii sufletului dupa moarte in Imparatia lui Dumnezeu. Datorita insa Pacatelor pe care un om incepe sa le stranga in viata, atunci Duhul Sfant il paraseste pe om, si de aceea omul trebuie ca mereu sa refaca legatura lui cu Dumnezeu, prin Duhul Sfant, prin participarea activa la Tainele Pocaintei, a Impartasanie si prin Sfanta Liturghie, care iarta pacatele si refac legatura Omului cu Dumnezeu.

Biserica a luptat dintotdeauna, de mii de ani, ca oamenii sa fie liberi in Zilele Rusaliilor,  dar si in alte zile sfinte, tocmai pentru ca acestia sa poata, prin participarea la Sfanta Liturghie, sa fie primitori de Duhul Sfant, Cel care sa le aduca binele in viata si protectia divina. Daca nu este Dumnezeu asupra crestinului ortodox, prin lucrarea Tainelor si Sfintei Liturghii, atunci locul nu ramane liber, ci il ocupa Vrajmasul cel aducator de rele si necazuri, prin alegerea libera a omului.

Aceste zile libere nu au fost lasate de Dumnezeu, asa cum ni se arata in Biblie,  pentru calatorii si distractii, ci ele sunt un dar de la Dumnezeu, un dar pentru om lasate prin Jerfa lui Hristos, si atunci cand nu vrem sa primim darurile de la Dumnezeu, inseamna ca ele nu au valoare pentru noi, iar pentru un crestin botezat aceasta inseamna pangarirea darurilor lui Dumnezeu. Ca si crestin botezat este foarte riscant sa refuzi darurile Duhului Sfant si sa ignori aceasta sarbatoare sfanta, sa nu mergi la Sfanta Liturghie, ci sa alegi a sta pe drumuri in vacante sau a lucra, atunci cand serviciul iti permite sa nu o faci, sau chiar a dormita.

Pentru a-Lprimi pe Duhul Sfant Dumnezeu in tine, in interiorul tau, implica participarea la slujba, in Casa Domnului, ci nu a admira Biserici sau a spune“ eu cred in Dumnezeu”.
 
Cand nu esti in cunoastere, sau cand conditiile nu iti permit, atunci Dumnezeu iarta si este ingaduitor.
Dar atunci cand un Om este in cunoastere, atunci acest om va primi de la Dumnezeu pe masura cunoasterii sale, asa cum direct ne spune Iisus Hristos in Biblie. Acesti turisti care erau in cunoastere, fiindca erau toti, cu o singura exceptie, oameni maturi si multi dintre dansii erau credinciosi, au facut marea greseala ca in Ziua cea sfanta a Pogoararii  Duhului Sfant sa aleaga sa stea pe drum, in loc a se alege o alta data pentru acest sejur sau a se interesa daca sejurul cuprinde participarea la Sfanta Liturghie, cu atat mai mult cu cat in aceste zile s-ar fi aflat intr-o tara ortodoxa, cu slujba cu rit ortodox.

Daca macar in ultimul ceas, in dimineata zilei de Rusalii, ar fi avut luminarea sa ramana la Sfanta Liturghie in Belgrad, garantat nu s-ar fi intamplat nimic, fiindca ei ar fi primit protectia Duhului Sfant Dumnezeu asupra lor. Chiar daca in fata legii ar fi curati, in fata lui Dumnezeu organizatorii au partea lor de vina, fiindca datorita dorintei de castig, isi trimit angajatii sa lucreze in zi sfanta de sarboatore, desi ei au primit liber de la Dumnezeu, cel putin pana la pranz, cand se termina Sfanta Liturghie, si doar cei care au slujbe vitale sau cu foc continuu nu fac pacat daca lucreaza, asa cum sunt doctorii, pompierii, polististii  sau sectorul media, care si el trebuie sa isi adapteze programul in timpul diminetii conform cu chemarile lui Dumnezeu.

Organizatorii de vacante  trebuie sa isi adapteze sejurul astfel incat credinciosii sa poata participa la slujbe in zilele de sarbatoare si in zilele de duminica, in caz contrar, afacerea lor va esua, mai devreme sau mai tarziu. Cu siguranta ca daca Agentia de Turism si cea Transportatoare ar fi adaptat programul pentru acele zile ale Rusaliilor, toti cei din autocar s-ar fi bucurat sa participe la Sfanta Liturghie din cele 2 zile sfinte.

Dumnezeu sa ierte pe fiecare dintre noi, fiindca absolut toti gresim in fata Lui, si cu totii avem pacate grele in fata lui Dumnezeu, iar noi nu suntem in masura sa judecam pe nimeni, iar cine judeca pe  oricare din aproapele sau isi ia pedeapsa cumplita, asa cum ni se arata in Biblie. Dar Dumnezeu a dorit ca prin acesti  turisti, atat ei cat si milioane de oameni, sa inteleaga chemarile lui Dumnezeu, sa se intoarca la Dumnezeu si sa invatam ca  primim liber in zile sfinte de sarbatoare pentru ca dimineata sa mergem la Sfanta Liturghie, si apoi putem merge si la gratar.

Inca de la inceputurile lumii, Dumnezeu a lasat zilele libere ca omul sa se odihneasca prin  Dumnezeu si intotdeauna zilele libere au fost poruncite de Dumnezeu pentru odihna si rugaciune. Omul de azi desi primeste zile libere, zile sfinte, el foloseste diminetile acestor zile pentru gratar si mici, pentru plimbari sau somn dupa lungi nopti pierdute in betii si distractii efemere, si aceasta fiindca omul de azi nu mai are nevoie de Dumnezeu, desi dramele bat la usa fiecaruia dintre noi.

Toti cei ramasi in viata in acest tragic accident se vor intoarce acum cu toata  puterea lor si cu tot sufletul lor la Dumnezeu, si deci acum ei sunt oameni complet noi, sunt oameni fericiti,  asa cum spune Iisus Hristos Dumnezeu:
“ Fericiti cei ce plang ca aceia se vor mangaia”  Matei 5.4, vor fi oameni care vor multumi lui Dumnezeu pentru toate, si care vor sti in inima lor ca ceea ce li s-a intamplat este fiindca ei l-au uitat pentru moment pe Dumnezeu si au crezut ca pot fi fericiti fara Dumnezeu, dar, in marea Sa iubire Dumnezeu i-a luat in brate, trimitand cete de ingeri care sa-i poarte pe aripi protectoare.  Ei vor sti cel mai bine acum cu inima lor cauzele necazului lor, fiindca acum au intrat in lumina lui Dumnezeu, si, cu siguranta, cu totii vor confirma cele din Prezenta, si vor putea ajuta si pe altii sa nu pateasca ceea ce dansii au patit. Si pe cei care au decedat Dumnezeu ii iubeste, fiindca dragostea lui Dumnezeu pentru om este imensa, dar cu acestia El a avut alta  decizie.

Daca nu vom trage nici o lectie de la Dumnezeu din acest tragic accident, ci ne vom opri doar asupra lucrurilor care tin strict de om, de legalitate si de a gasi un tap ispasitor, atunci este trist pentru noi ca popor, si vremuri grele vor veni peste noi. Desigur ca sunt si alte milioane de oameni care nu merg la  Sfanta Liturghie de Rusalii sau de Pasti sau de Craciun sau in orice Dumnica, dar cei mai multi din acestia sunt in nestiinta, ei nu cunosc si nu patrund sensul si binefacerile care le primesc prin mersul la Biserica, si de aceea Dumnezeu ii asteapta, pana intr-o zi cand nu ii mai poate astepta, si atunci ajung la Biserica prin necazuri. Pacatul nu este fiindca nu mergi la Biserica, ci drama este ca fara a merge la Biserica nu poti primi pe Duhul Sfant, adica pe Dumnezeu, in trupul si in sufletul tau, si atunci ramai singur, fara Dumnezeu alaturi de tine, expus raului si atacurilor fortelor malefice care dau navala zi de zi in viata fiecarui om.

Dumnezeu are modalitatea Lui unica de a il indruma pe fiecare om catre Dumnezeu, fiindca fiecare om este unic si  doar Dumnezeu cunoaste inima fiecaruia. Hristos ne spune clar ca El nu a venit sa judece lumea, ci sa o mantuiasca, prin marea lui iubire jertfelnica. Deci fiecare om va primi in viata necazuri doar pe masura puterii lui de a le duce, pentru ca prin necazuri sa se purifice de pacate  si sa se intoarca la Dumnezeu, singurul care poate sa ofere omului fericire si siguranta, si astfel, pana la final, omul sa-si atinga scopul vietii : sa mearga dupa moarte la Dumnezeu.

La Dumnezeu nimic nu este intamplator iar El intervine in viata absolut fiecarui om, mai devreme sau mai traziu, dar, fiindca interventiile Lui sunt la nivel personal, atunci doar cei implicati pot intelege semnele si chemarile pe care Dumnezeu le face prin necazuri. De aceea acest accident nu este ingaduit de Dumnezeu intamplator, ci el este ingaduit tocmai fiindca o lume intreaga sa poata trage invataminte din el, prin mediatizarea intensa a lui, datorita dimensiunii, situatiei si contextului.

Dumnezeu sa fie cu noi cu toti. 

Comentarii   

+4 #37 Hagi 29-07-2013 13:11
PO-PO-Viciule, dumnezeul asta sa fie cu tine si cu [xxxx] lu'muma-ta. Si daca ar exista un asemenea dumnezeu CRIMINAL ABJECT mie nu-mi trebe sa fie cu mine. SA TI-L [xxxx]I!
Citat
+6 #36 Bebe 29-07-2013 12:47
Cred ca D-zeu face SPAM, trimitandu-ne foarte des mesaje de respectare a regulilor(canoa nelor) bisericesti, facand risipa de vieti omenesti.
Citat
+6 #35 calin 29-07-2013 12:42
e de speriat cat de retadati puteti fi
in 2013 ! va recomand sa va tratati cu mir si rugaciuni in loc de antibiotice
Citat
+7 #34 Bebe 29-07-2013 11:21
Citez pe Cryst:
hai sa va vad...ce legaturi sunt intre accidentele din Spania (tren 79 morti) si azi Italia (autocar 37 morti) si sarbatorile din calendarul ortodox

Nu-i evident ca a fost Sf. Ilie sau ceva...? A condus mecanicul trenului in sfanta zi de Sf. Ilie si nu si-a facut impartasania. Sau nu si-a platit shtola la zi!
Citat
+9 #33 Cryst 29-07-2013 08:45
hai sa va vad...ce legaturi sunt intre accidentele din Spania (tren 79 morti) si azi Italia (autocar 37 morti) si sarbatorile din calendarul ortodox
Citat
-309 #32 Corina 16-07-2013 15:10
Draga Bebe, oricat ar vorbi un om si cate argumente ar aduce, e greu sa schimbi pe cineva, fiecare tot cu parerea lui ramane, chiar si in fata celor mai clare evidente. Doar Dumnezeu, prin lucrarea lui o va face cu fiecare in parte la momentul potrivit.
Pacat ca cei mai multi oameni nu vor sa ajunga la Biserica decat prin suferinta, abia atunci ei alearga singuri la Biserica si intind mainile spre Dumnezeu ca El sa ii scoata din suferinta care nu vine de la Dumnezeu, ci de la faptul ca omul refuza sa primeasca pe Dumnezeu = Adevar = Dragoste = Fericire = Protectie = Salvare. Un om fara Dumnezeu este golit de orice sens si un om fara repere, iar pana la final este un om nefericit. Acest om traieste doar ca sa manance, sa mearga la toaleta, sa se "distreze", iar unii cica traiesc sa evolueze stiintific si sa cunoasca, iar in fata mortii, se intreba ce sa faca ei cu atata "cunoastere" si atunci tot spre Dumnezeu se uita.
Ateii sunt propriul lor Dumnezeu. Ei s-au facut singuri in pantecele mamei lor, iar suflarea de viata vine de la ei insisi, sau de la maimuta Darwin. Este paradoxal cum cei insetati de cunoastere refuza sistematic si cel mai elementar act de cultura, daca de credinta nu vor, sa citeasca Evanghelia, Cartea sfanta, in schimb emit pareri cu pretentii de valoare universala, si se cocota ei peste Dumnezeu si uite asa se fac ei Dumnezeul nostru.
Citat

Adaugă comentariu

Comentariile trebuie să facă referire la subiectul articolului.
Mesajele care conţin expresii licenţioase, atacuri la persoană, instigă la ură, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau şterse.
Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe ocnamuresanul.ro
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Ultimele ştiri

article thumbnailCumul de infracțiuni rutiere, reţinute în sarcina unui bărbat din Ocna Mureş.La data 21 mai a.c., în jurul orei 08.10 poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș au fost sesizaţi de către un cetăţean, cu privire la faptul că, în dimineaţa...
article thumbnailIPJ Alba a organizat o acţiune cu efective mărite, în Ocna Mureş şi pe raza de competenţă a Secţiei 4 de Poliţie Rurală. Au fost aplicate 72 de amenzi, în valoare de peste 20.000 de lei şi au fost identificaţi 3 autori de infracțiuni. La data de 4...
article thumbnailPoliţiştii Postului de Politie Noșlac, l-au identificat, pe S.V.A. de 26 de ani, din comuna Noșlac, ca persoană bănuită de furtul sumei de 800 lei, dintr-o locuinţă din aceeaşi localitate.  La data de 16 aprilie a.c., poliţiştii Postului de Politie...
article thumbnailPoliţiştii din Alba caută o minoră care a plecat de acasă, din oraşul Baia de Arieş şi nu a revenit până în prezent. Persoanele care dețin informații care să ajute la găsirea acesteia sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau...
article thumbnailLa data de 03.02.2016, în jurul orelor 12.30, poliţiştii din Ocna Mureş l-au identificat pe B.D., de 39 de ani, care locuieşte fără forme legale în Ocna Mureş, în timp ce transporta 17 kilograme de cabluri din cupru, ce s-au dovedit a fi sustrase...
    More inComunicate IPJ  

    Ultimele comentarii

    Acum online

    Avem 56 vizitatori și nici un membru online

    Ziar Com