gunoiÎn şedinţa de ieri, 25 Octombrie, a consiliului local, s-a hotărât ca Ocna Mureş să depoziteze gunoiul mai multor localităţi din împrejurimi. Până acum şi-au anunţat intenţia de a ne umple de gunoi mai multe localităţi, printre care: Luduş, Câmpia Turzii, Sovata, etc. De exemplu, Luduşul ne va "livra" 25 de tone de gunoi pe zi (15 tone de gunoi menajer şi 10 tone de moloz). Pentru fiecare tonă de

gunoi primăria va primi 25 lei.

Proiectul de hotărâre privind depozitarea gunoaielor a fost strecurat pe ordinea de zi a şedinţei CLOM de ieri de către domnul primar Vinţeler, binenţeles cu acordul consilierilor.

Geme primăria de jurişti şi sfătuitori în ale dreptului dar legea se respectă doar atunci când nu "deranjează". Despre dezbaterea publică a proiectelor de hotărâre aţi auzit domnilor? Despre publicarea ordinii de zi a şedinţei CL, a proiectelor de hotărâre şi a documentaţiei aferente aţi auzit? Sunt sigur că ştiţi şi cu câte zile înainte şedinţă trebuia informaţi cetăţenii (şi consilierii!). De ce eludaţi legile?


Cert este faptul că o mână de oameni au condamnat oraşul la sufocare cu gunoaie. Eu sunt unul dintre cetăţenii care nu sunt deacord cu aducerea a mii de tone de gunoi în oraş. De ce să nu întrebăm toţi contribuabilii acestui oraş ce părere au?

Nu este nici un secret faptul că în Consiliul Local al oraşului Ocna Mureş există o majoritate de o anumită culoare politică şi că orice proiect poate "trece" lejer. Indiferent ce argumente legale ar aduce ceilalţi, se votează şi totul devine o simplă formalitate. Doar cetăţenii oraşului le-ar putea încurca planurile, dar ei nu sunt consultaţi, adică se procedează ca pe vremea "împuşcatului" când cetăţenii de rând erau consideraţi clasă inferioară, fără drept la opinie.

Rezultatele acestui mod de a gestiona oraşul şi banii ocnamureşenilor sunt deja vizibile. De exemplu, în bugetul local era prevăzută reparaţia fântânii arteziene din centrul oraşului. După cum putem vedea, fântâna a fost demontată şi în loc s-a pus o grămadă de bolovani. Ulterior am aflat că aceasta este noua fântână arteziană. Cine şi cum a hotărât acest lucru? Cine a hotărât că este necesar? De ce nu au fost consultaţi cetăţenii? De ce nu s-a facut un concurs de proiecte? Unde este inoxul din fântâna demontată? Cine ia banii pe "lucrare"?

 

Comentarii   

+1 #18 Cătălin Nistor 29-10-2012 19:10
Citez pe adimartin:
Citez pe sesizatu:
iar va fac aia in toate formele pe siteul lul Ciobi :D

credca nu ai vazut bine.de o buna perioada nu am mai vazut contre pe site intre acnamures.... si ocnamuresanul.nu am vazut nici o referire la adresa lui Horea sau Catalin.


Ps 1

Având în vedere că se vorbea despre articolele de pe ocnamuresanul.r o, unde pe pagina cu echipa redacţiei sunt trecute numele redactorilor, colaboratorilor şi a redactorului-şe f, chiar nu mai conteaza că nu s-a specificat explicit vreun nume.

În plus, aşa cum a precizat şi Horea Mihălţan, comentariul la care se făcea referire a fost mult mai virulent, dar a fost şters de către administrator.
Citat
+4 #17 Horea Mihălțan 29-10-2012 14:21
Citez pe adimartin:
Citez pe sesizatu:
iar va fac aia in toate formele pe siteul lul Ciobi :D

credca nu ai vazut bine.de o buna perioada nu am mai vazut contre pe site intre acnamures.... si ocnamuresanul.nu am vazut nici o referire la adresa lui Horea sau Catalin.

A fost un comentariu ”răutăcios” la adresa noastră, dar a fost retras de către administrator.
Oficial nu mai există vreo dispută între ocnamuresonline .ro și ocnamuresanul.r o, deși încă termenul ”ocnamuresanul. ro” este considerat o înjuratură pe siteul colegului Csabi, deci implicit este cenzurat. :lol:
Citat
+3 #16 adimartin 29-10-2012 11:24
Citez pe sesizatu:
iar va fac aia in toate formele pe siteul lul Ciobi :D

credca nu ai vazut bine.de o buna perioada nu am mai vazut contre pe site intre acnamures.... si ocnamuresanul.n u am vazut nici o referire la adresa lui Horea sau Catalin.
Citat
+3 #15 Cătălin Nistor 28-10-2012 19:27
Citez pe sesizatu:
iar va fac aia in toate formele pe siteul lul Ciobi :D


Las' că nu-s băieţi răi! Sunt doar puţin iritaţi. ;-)
Citat
+3 #14 Horea Mihălțan 28-10-2012 19:20
Citez pe sesizatu:
iar va fac aia in toate formele pe siteul lul Ciobi :D

Mda... iar mai tarziu tot ei ne vor acuza ca suntem nesimtiti.
Citat
+4 #13 sesizatu 28-10-2012 17:50
iar va fac aia in toate formele pe siteul lul Ciobi :D
Citat

Adaugă comentariu

Comentariile trebuie să facă referire la subiectul articolului.
Mesajele care conţin expresii licenţioase, atacuri la persoană, instigă la ură, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau şterse.
Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe ocnamuresanul.ro
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Ultimele ştiri

article thumbnailCumul de infracțiuni rutiere, reţinute în sarcina unui bărbat din Ocna Mureş.La data 21 mai a.c., în jurul orei 08.10 poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș au fost sesizaţi de către un cetăţean, cu privire la faptul că, în dimineaţa...
article thumbnailIPJ Alba a organizat o acţiune cu efective mărite, în Ocna Mureş şi pe raza de competenţă a Secţiei 4 de Poliţie Rurală. Au fost aplicate 72 de amenzi, în valoare de peste 20.000 de lei şi au fost identificaţi 3 autori de infracțiuni. La data de 4...
article thumbnailPoliţiştii Postului de Politie Noșlac, l-au identificat, pe S.V.A. de 26 de ani, din comuna Noșlac, ca persoană bănuită de furtul sumei de 800 lei, dintr-o locuinţă din aceeaşi localitate.  La data de 16 aprilie a.c., poliţiştii Postului de Politie...
article thumbnailPoliţiştii din Alba caută o minoră care a plecat de acasă, din oraşul Baia de Arieş şi nu a revenit până în prezent. Persoanele care dețin informații care să ajute la găsirea acesteia sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau...
article thumbnailLa data de 03.02.2016, în jurul orelor 12.30, poliţiştii din Ocna Mureş l-au identificat pe B.D., de 39 de ani, care locuieşte fără forme legale în Ocna Mureş, în timp ce transporta 17 kilograme de cabluri din cupru, ce s-au dovedit a fi sustrase...
    More inComunicate IPJ  

    Ultimele comentarii

    Acum online

    Avem 252 vizitatori și nici un membru online

    Ziar Com