Salonul Internaţional de Iarnă Inter-Art Aiud
Joi, 15 ianuarie 2015, ora 16.00, are loc deschiderea Salonului Internaţional de Iarnă Inter-Art, organizat de Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud şi Fundaţia Inter-Art Aiud.
Joi, 15 ianuarie 2015, ora 16.00, are loc deschiderea Salonului Internaţional de Iarnă Inter-Art, organizat de Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud şi Fundaţia Inter-Art Aiud.
"Flămînd şi gol, făr-adăpost,
Mi-ai pus pe umeri cît ai vrut,
Şi m-ai scuipat şi m-ai bătut
Şi cîine eu ţi-am fost!
Ciocoi pribeag, adus de vînt,
De ai cu iadul legămînt
Să-ţi fim toţi cîini, loveşte-n noi!
Răbdăm poveri, răbdăm nevoi
Şi ham de cai, şi jug de boi
Dar vrem pămînt!
În perioada 17-22 Decembrie 2013, la Alba Iulia are loc Festivalul Wine Christmas. Evenimentul va cuprinde concerte de muzica uşoară, pop-rock, colinde, proiecţii, expoziţii şi multe alte surprize şi se va desfăşura în Piaţa Mihai Viteazu, Palatul Principilor şi Sala Unirii. Iată programul evenimentului:
În perioada 6-8 decembrie, 2013, în toate catedralele din Cracovia au răsunat colinde tradiționale din multe țări europene. Spre marea noastră bucurie, am colindat și noi, românii, alături de aceste coruri de mare valoare. Corul “Doruleț” din Ocna Mureș s-a prezentat onorabil la acest festival de înaltă ținută artistică.
Astăzi, 3 nov. 2013, la vremea brumei, în Ocna Mureș a avut loc cea de a II-a ediție a Festivalului Național de Poezie "Ion Sângereanu".
Consiliul Județean Alba, Primăria Ocna Mureș, Biblioteca Județeana "Lucian Blaga", Alba împreuna cu Uniunea Scriitorilor din România au organizat acest festival, acest act de cultura, având ca parteneri Inspectoratul Școlar al Județului Alba și Casa de Cultura a orașului Ocna Mureș "Ion Sângereanu".
KRAKOW ADVENT & CHRISTMAS CHOIR FESTIVAL 6- 8 DEC. 2013
Participant la Krakow Advent & Christmas Choir Festival Melody, Corul “Doruleț” al profesorilor de la Școala “Lucian Blaga” din Ocna Mureș a fost selectat pentru secțiunea Concurs, coruri mixte Aceasta este calificarea acordată de organizatori pe baza datelor reprezentative ale corului (conform componentei pe 4 voci si a pieselor numite de dirijor).
Umoristul albaiulian Ioan Filimon îşi lansează cel mai recent volum de umor „Nu chiar totul e de râs”, volum apărut la Ed. Aeternitas Alba Iulia (2013). Lansarea va avea loc vineri, 20 septembrie, ora 18.00, în cadrul unei Cafenele Literare. Cartea a apărut cu sprijinul unor apropiaţi: este vorba de „colegul şi omul de bine” Claudiu Vasile Marean (directorul Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia), Delia Sârbu – contabil şef, şi cu suportul sponsorilor: Eugen Luha, Marcel Florea, Cosmin Nustiu, Sebastian Barac, Laviniu Filimon (nepotul autorului), Florin Filimon (fiul autorului), Corina Fodoran, Măria Luca.
Dumnezeu sa odihneasca in pace sufletele victimelor trecute la cele vesnice si sa vegheze in continuare asupra tuturor victimelor acestui tragic accident din Muntenegru.
Acest accident de proportii este dramatic si probabil ca nu exista vreun om care sa nu se fi cutremurat de scenele terifiante si sa nu fi suferit in adancul sufletului alaturi de victime, dar, totusi, este indicat, spre binele tuturor romanilor, dar si a tuturor oamenilor, sa se traga o lectie de invatatura din aceasta tragedie, ca ea sa nu se mai repete, si nu doar ca accident, ci sub orice chip poate lua forma o tragedie, fie la nivel mai mic, fie la nivel mare.
Născut în 1976 la Ocna Mureş, Cosmin Cociş a absolvit în 1999 Universitatea de Arte şi Design din Cluj Napoca. După absolvire, devine profesor la Liceul de muzică şi arte plastice din Alba Iulia şi se implică intens in viaţa artistică transilvană, funcţionand pentru o vreme în conducerea Uniunii artiştilor plastici (UAP) şi ca lider al mişcării artistice de tineret Atelier 35. In 2005, lansează Delta Art, un proiect personal de organizare şi promovare
Luna aceasta a fost ziua de naştere a artistului Alexandru Ţitruş. Pe 3 martie 1922 se năştea cel care avea să devină cel mai mare artist violonist al cîntecului popular ardelenesc. După aniversarea sa, din anul 2012, la 90 de ani de la naştere, în calitate de director al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj am simţit că am o datorie profesională faţă de memoria artistului de a scrie o carte despre viaţa şi cariera sa. Văzînd, la 23
Şase dintre cele mai cunoscute şi de succes evenimente culturale organizate în România au fost declarate neeligibile pentru finanţare de către Institutul Cultural Român. Printre ele se numără TIFF, Festivalul Naţional de Teatru sau Festivalul de Jazz de la Sibiu, care au fost respinse în etapa administrativă de selecţie a dosarelor. Conducerea ICR a anunţat miercuri că "fiecare aplicant va primi un e-mail în care li se va explica motivul pentru care dosarul a fost declarat neeligibil".
Liceul Tehnologic Ocna Mureş a fost gazda proiectului de educaţie alternativă “ART- CULTURA ’13” – Alternative educative ale spaţiului cultural”. Evenimentul a fost posibil datorită parteneriatului dintre Liceul Tehnologic din Ocna Mureş, Centrul Cultural “Liviu Rebreanu” din Aiud şi Fundaţia INTER ART Aiud.
Întâlnirea a fost coordonată de scriitorul Ioan Hadarig iar cei prezenţi s-au delectat cu muzica pe versuri de Lucian Blaga, Mihai Eminescu, Livia Rebreanu Hulea,