Corul Dorulet

Corul Doruleţ fiinţează în Ocna Mureş din 2009; a suferit modificări în componenţa sa, dar a mers mai departe, susţinut de pura plăcere de a cânta împreună. Cor la 4 voci, bine închegat, participant la manifestări culturale în zonă şi la festivaluri corale, acest cor face cultură în comunitatea noastră. Adevarată cultură muzicală.

Vreau să fac menţiunea că acest cor este constituit în Asociaţie Corală; are un cont bancar, are membri fondatori, trezorier şi cenzor, astfel încât orice operaţiune este la vedere. Este recunoscut ca un grup care manifestă artistic în zonă, lucru cu care alte comunităţi s-ar mândri.

Departe de mine gândul de a nu recunoaşte valorile tradiţionale; sunt susţinator al tradiţiei, al componentei noastre populare ca neam; şi membrii Ansamblului "Tradiţii Uiorene" ştiu că au în mine un admirator de mulţi ani.

Departe de mine şi gândul de a nu recunoaşte mişcarea sportivă de la nivelul oraşului, prin Asociaţia Sportivă susţinută financiar prin Consiliul local al oraşului Ocna Mureş. Sunt un fost sportiv de performanţă  şi admirator al mişcării sportive.
 
Dar nu pot să nu mă întreb de ce Corul Doruleţ nu poate primi avizul de legalitate pentru finanţarea deplasării la festivalul din Cracovia? (cazarea şi masa şi le platesc integral coristii, ca şi plata parcărilor şi cazarea şi masa celor doi şoferi). Asta în timp ce ştiu că amintitul ansamblu al comunităţii este susţinut financiar de-a lungul timpului  de Consiliul local, ca şi Asociaţia sportivă.

Care este diferenţa între o parte şi cealaltă? De ce este o diferenţă? Cine poate răspunde?

De asemenea, mă întreb şi de ce au promis această susţinere financiară? (domnul primar, domnul jurist, doamna contabil sef, care de la depunerea solicitării noastre de finanţare au solicitat tot felul de acte, ce li s-au asigurat: dovada înfiinţării asociaţiei, dovada tabelului nominal al peroanelor care fac deplasarea, invitaţia oficială din Cracovia in numele comunităţii Ocna Mureş şi nu special pt. Corul Doruleţ). De asemenea, au preluat problema transportului, asigurându-ne că fiind Consiliul local plătitor de transport se vor şi ocupa de acest lucru. Doar că…joi, 29. XI. am fost chemată oficial să mi se spună că ceva cadru legal nu există. Şi până atunci nu au ştiut? Cât timp au finanţat alte deplasări cum au rezolvat?

O altă întrebare este aceea că toţi din acest cor suntem plătitori de taxe şi impozite locale, de ce atunci noi nu putem primi o parte din ce plătim, aşa cum alţii primesc?
 
Ceea ce vreau să afle, din acest articol, cei care citesc, este faptul că de la persoane fizice care apreciază cultura am primit sponsorizare pentru o parte din cheltuieli si am nădejdea că vom primi şi diferenţa, pentru deplasare. Dar nu de la aleşi. Rămâne, aşadar, să primim şi diferenţa de 2200 euro, atât cât Primăria şi Consiliul local au promis şi nu au acordat. Trebuie să mulţumesc consilierilor (7), care au votat proiectul.  
     
Mi-ar plăcea să stiu câţi ocnamureşeni sunt admiratorii noştri, câţi dintre voi, stimaţi concetăţeni, înţelegeti plăcerea noastră  şi efortul de a cânta.


         Elena Cărunta, membru fondator al As. Corale “Doruleţ”.

Comentarii   

+5 #5 concetatean 02-12-2013 20:12
Ce jenant sa va plingeti peste tot ... inclusiv la colt de strada o faceti !!!
Iar d-l Mihaltan ... mai pardon , ce aliat destoinic !!!
Citat
+6 #4 Justice 01-12-2013 11:55
Bai, fiecare pasere pe limba ei, piere... :))))))))))))))))))))))))))))))))))
Shtitzi? :)))))))
Citat
+1 #3 iobagul 30-11-2013 18:09
doamna Carunta explicatia este simpla... nu faceti parte din partidul care trebuie...
Citat
+5 #2 Lupul singuratic 30-11-2013 08:58
La mijloc, acolo e adevarul.Iar in extremele adevarului se afla: ipocrizia, invidia,rautate a, prostia,nestiin ta, incultura, vasalitatea ,obedienta. De ce la mijloc? Pentru ca in articol se varsa oarece rautati catre "alte asociatii" .Corect si nu prea. Una-i una alta-i alta. Daca se dorea convingerea inteligenta a unui CL SUBINTELIGENT PE ALOCURI, repet chiar vasalo-obedient , atunci CORUL ERA PREZENT IN SALA DE CONSILIU SI SA VEDEM IN ATARI CONDITII CUM VOTAU??? Poate 2-3 piese trezeau intelectualul din consiler. Poate. Acum e tardiv. Raspuns final : VINTELER NU A VRUT, DACA VROIA PRIMARUL, VA GARANTEZ CA ERA ALTCEVA, DAR EL E FAN LORA. PUNCT.
Citat
-1 #1 Horea Mihălţan 29-11-2013 23:15
Domnilor consilieri, ati dat un spectacol pe zece voci de toata jena... iar. Bine ca pentru Traditiile de la Uioara se pot da bani pentru toate deplasarile catre te miri unde... Bine ca toate asociatiile agreate(Traditi ile, Ciprian, Pensionarii) primesc si traiesc din banii primariei... Chiar daca primaria nu putea da legal bani ar fi trebuit, macar de dragul salvarii aparentelor, sa caute si sa gaseasca sponsori printre beneficiarii de casa ai fondurilor orasului. Cu politizarea nu treci marea domnule primar, domnilor consilieri. Cum dracu' de s-a potrivit ca toti PDL-istii au votat impotriva (mai putin domnul prof Vinteler)? Iar domnilor Man, Gligor si Herteg ... jenant...
Citat

Adaugă comentariu

Comentariile trebuie să facă referire la subiectul articolului.
Mesajele care conţin expresii licenţioase, atacuri la persoană, instigă la ură, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau şterse.
Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe ocnamuresanul.ro
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Ultimele ştiri

article thumbnailCumul de infracțiuni rutiere, reţinute în sarcina unui bărbat din Ocna Mureş.La data 21 mai a.c., în jurul orei 08.10 poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș au fost sesizaţi de către un cetăţean, cu privire la faptul că, în dimineaţa...
article thumbnailIPJ Alba a organizat o acţiune cu efective mărite, în Ocna Mureş şi pe raza de competenţă a Secţiei 4 de Poliţie Rurală. Au fost aplicate 72 de amenzi, în valoare de peste 20.000 de lei şi au fost identificaţi 3 autori de infracțiuni. La data de 4...
article thumbnailPoliţiştii Postului de Politie Noșlac, l-au identificat, pe S.V.A. de 26 de ani, din comuna Noșlac, ca persoană bănuită de furtul sumei de 800 lei, dintr-o locuinţă din aceeaşi localitate.  La data de 16 aprilie a.c., poliţiştii Postului de Politie...
article thumbnailPoliţiştii din Alba caută o minoră care a plecat de acasă, din oraşul Baia de Arieş şi nu a revenit până în prezent. Persoanele care dețin informații care să ajute la găsirea acesteia sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau...
article thumbnailLa data de 03.02.2016, în jurul orelor 12.30, poliţiştii din Ocna Mureş l-au identificat pe B.D., de 39 de ani, care locuieşte fără forme legale în Ocna Mureş, în timp ce transporta 17 kilograme de cabluri din cupru, ce s-au dovedit a fi sustrase...
    More inComunicate IPJ  

    Ultimele comentarii

    Acum online

    Avem 47 vizitatori și nici un membru online

    Ziar Com