presa liberaCu scopul evident de a limita accesul la documentele publice din Primăria oraşului Ocna Mureş, regulamentul pentru acreditarea ziariştilor a fost ticluit şi trecut cu viteză maximă prin Consiliul Local. Presa scrisa, presa online, Centrul pentru

Jurnalism Independent şi ActiveWatch au semnalat prevederile abuzive şi în afara legii din respectivul regulament. Mai mult, Instituţia Prefectului Alba a cerut "modificarea" documentului cu pricina "în aşa fel încât litera şi spiritul legii să fie respectate".

Iată şi comunicatul primăriei referitor la aceste lucruri:

"Controversele iscate în jurul Regulamentului de acreditare a ziariştilor aprobat de Consiliul Local al oraşului Ocna Mureş, regulament în care s-au strecurat o serie de erori şi inadvertenţe, au fost intens mediatizate în presă.
Faptul că aceste erori au fost semnalate şi prezentate obiectiv, faptul că presa şi Agenţia de Monitorizare a Presei Active Watch au prezentat concret şi soluţiile pentru eliminarea acestor greşeli arată o bună şi veche colaborare între ziarişti şi Primăria Ocna Mureş.
Toate observaţiile şi modificările solicitate de presă se vor reflecta în prima şedinţă de Consiliu Local, când acestea vor fi înaintate spre aprobare. O astfel de colaborare între ziarişti şi Primăria oraşului Ocna Mureş nu poate fi decât benefică pentru libertatea presei şi pentru dreptul de informare al cetăţenilor.
În speranţa că aceeaşi relaţie de bună colaborare cu presa va exista şi pe viitor, vom continua să vă informăm prompt asupra tuturor activităţilor din Primăria oraşului Ocna Mureş, punând la dispoziţia celor interesaţi (ziarişti sau persoane fizice) toate documentele şi actele de interes public solicitate."

Ca de obicei, comunicatul este redactat la limita bunului simţ şi, cum deja ne-am obişnuit, este îmbibat de minciuni ordinare. Stau şi mă întreb: Oare cât de proşti ne credeţi când clamaţi "o bună şi veche colaborare între ziarişti şi Primăria Ocna Mureş"? Cine credeţi că va înghiţii această aberaţie? Sau când afirmaţi că veţi continua să ne informaţi prompt asupra tuturor activităţilor din Primăria oraşului Ocna Mureş şi că o să puneţi la dispoziţia celor interesaţi (ziarişti sau persoane fizice) toate documentele şi actele de interes public solicitate, trageţi nădejde că vă crede cineva? Ăsta este tupeu de cartier!

Era mult mai simplu să recunoaşteţi că aţi dat cu oiştea-n gard şi să căutaţi alte mijloace de a ne interzice accesul la documentele publice din Primărie. Aţi fi putut câştiga timp, fără să vă umpleţi de ridicol.
De ce răscoliţi internetul pentru a găsi modalităţi de a NU acorda acreditarea?
De ce căutaţi exemple în care şi alţii au emis regulamente de îngrădire a accesului liber la informaţii publice prin eludarea legilor?
Dacă până acum doar bănuiam că aveţi ceva de ascuns, în urma încrâncenării de a impune acest regulament, suntem siguri de acest lucru.


PS

Pentru "consilierul" care postează pe ocnamuresonline comentarii insinuoase ("Când vrei să fi jurnalist acreditat nu faci şcoala de muzică, nu?") sau aberează despre jurnalişti şi trusturi media (în lege se spune "ziarişti şi reprezentanţi ai mijloacelor de informare în masă").
Domnule consilier de doi bani, înainte de Academia de Muzică (2008) am absolvit cursurile Centrului pentru Jurnalism Independent Bucureşti (2001), am publicat zeci de articole pentru Evenimentul Zilei, Transilvania Jurnal, Revista Pentru Patrie, am fost redactor-şef al revistei Negru pe Alb, editată de CJI, etc. Firma care cere acreditarea, începând din anul 2004, şi-a adăugat la obiectul de activitate coduri CAEN cum ar fi: Activităţi de radio si televiziune (9220), Activitati de editare a ziarelor (5813), Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe (6311) şi alte coduri care nu au legătură cu subiectul de faţă.

Îmi pare rău că plictisesc cititorii cu asemenea amănunte, dar trebuia "dat peste nas" mincinoşilor şi tupeiştilor din Primăria oraşului Ocna Mureş. 

 

 Jurnalist neacreditat la Primăria Ocna Mureş

 

Comentarii   

+5 #11 A.Poienaru 17-10-2012 12:47
Pentru Baba Kloanza referitor la intrebarile puse purtatorului de piese auto:
1.Compania de stat Conversim este responsabila cu inchiderea si conservarea minelor statului.
2. Conversim ca autoritate contractanta a atribuit contractul nr 122272/08.03.20 12, in valoare totala finala de 715000.00 RON, fara TVA, UNIVERSITATII DIN BUCURESTI - Departamentul de Cercetare de Geologie si Geofizica Ambientala- lider si SC MINESA ICPM SA - asociat.
3.DENUMIREA CONTRACTULUI: Servicii de proiectare privind documentatii tehnico- economice pentru eliminarea efectelor prabusirii necontrolate asupra suprafetei, readucerea terenurilor in circuitul economic si stabilirea solutiilor de dezvoltare durabila a zonelor afectate, la Salina Ocna Mures, jud.Alba, Etapa I: Studiu de Fezabilitate, Etapa II: Proiecte Tehnice pe Obiecte
4.puteti contacta liderul proiectului
Citat
+1 #10 A.Poienaru 16-10-2012 20:26
PROFIL DE PURTATOR. DE CUVANT.
Experienta-administrator, lotzov monus srl borsec, Toplita
Vanzari-Vanzari, Retail / Comert
Ianuarie 2011 - Ianuarie 2012
TURISM toate activitatile necesare functionarii in bune conditii a unei pensiuni cu 10 camere.director magazin, frontal srl, Piatra Neamt
Vanzari-Vanzari, Retail / Comert
Noiembrie 2008 - Noiembrie 2010
director magazinAGENT VANZARI, interauto srl, Bacau
VanzariVanzari, Retail / Comert
Iunie 2005 - Septembrie 2008
PIESE AUTO IMPORT - magazin si distributiedire ctor vanzari, tenaro auto distribution srl, Bacau
VanzariVanzari, Retail / Comert
Iunie 2002 - Iunie 2005
director vanzari.StudiiI NSTITUTUL POLITEHNIC GHEORGHE ASACHI IASI, Iasi
Facultate (terminat)
1986 - 1992
.AptitudiniMicrosoft Word, Microsoft PowerPoint, Microsoft Excel, Corel Draw Suite

Cunostinte medii de intretinere si depanare tehnica de calcul.

Utilizare internet.

Capacitate de comunicare cu clientii, indiferent de mediul social sau cultural din care provin
Spirit organizatoric si de echipa, experienta in implementarea proiectelor si sarcinilor supuse executiei.Limbi straineEngleza - Avansat
Franceza - Mediu
.CompetenteCertificariadministrator pensiune turistica - curs POSDRU...
Citat
+7 #9 H. Ionel 16-10-2012 20:12
Citez pe A.Poienaru:
Misto de tot! Purtatorul de cuvant ii trimite consilierului personal un comunicat in numele primariei. Referitor la 'site-ul pe care il administrati..' Corect ar fi: 'site-ul pe care il administram..'. Maine ne pomenim cu cel care administraza www.gal-mt.ro(deh, ala vechi www.galmt.ro n-a fost bun!) ca-i scrie celui care administreaza ocnamuresonline.ro(aceeasi persoana). Mai, da' nu sufla nimeni un cuvintel pentru a informa corect ocnamuresenii: ‘Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Alba’ s-a blocat de catre auditul extern din cauza unor suspiciuni de frauda, iar celalalt proiect, ‘Sistem de management integrat al deseurilor in judetul Alba’, nu a intrunit punctajul necesar pentru a fi aprobat de catre autoritatea de management responsabila, AM POS MEDIU OI Sibiu. Maama si ce tam-tam mai faceau cu canalizarea mai deunazi: pe strazi, pe metri lineari, costuri si alte daravele.Of, Mures pe marginea ta..

Mai poti sa zici ceva? Nu poti! O dovada clara ca primaria prin purtatorul de cuvant comunica bine cu PRESA. Un comunicat clar si bine scris de un ziarist adevarat.
Citat
+6 #8 A.Poienaru 16-10-2012 20:01
Misto de tot! Purtatorul de cuvant ii trimite consilierului personal un comunicat in numele primariei. Referitor la 'site-ul pe care il administrati..' Corect ar fi: 'site-ul pe care il administram..'. Maine ne pomenim cu cel care administraza www.gal-mt.ro(deh, ala vechi www.galmt.ro n-a fost bun!) ca-i scrie celui care administreaza ocnamuresonline .ro(aceeasi persoana). Mai, da' nu sufla nimeni un cuvintel pentru a informa corect ocnamuresenii: ‘Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Alba’ s-a blocat de catre auditul extern din cauza unor suspiciuni de frauda, iar celalalt proiect, ‘Sistem de management integrat al deseurilor in judetul Alba’, nu a intrunit punctajul necesar pentru a fi aprobat de catre autoritatea de management responsabila, AM POS MEDIU OI Sibiu. Maama si ce tam-tam mai faceau cu canalizarea mai deunazi: pe strazi, pe metri lineari, costuri si alte daravele.Of, Mures pe marginea ta..
Citat
+7 #7 A.Poienaru 16-10-2012 11:45
Este inadmisibil ca purtatorul de cuvant Olariu Iulian sa se semneze autor al articolului 'Despre groapa de la Plus si lacurile orasului' in ziarul Unirea www.ziarulunirea.ro/stirea-ta-despre-groapa-de-la-plus-si-despre-lacurile-din-ocna-mures/ iar Koloszvari Csaba sa se declare pe ocnamuresonline .ro autor de drept al aceluiasi articol http://www.ocnamuresonline .ro/stiri-din-ocna-mures/articolele-zilei/1483-despre-groapa-de-la-plus-i-lacurile-oraului.html . In fond, cred ca majoritatea art. sunt scrise de catre Olariu. Dar cum ramane cu Legea 544/2001??? Ei ne vorbesc despre redactori facuti la apelul bocancilor? In ce calitate si unde au publicat cei doi in afara de site-ul ocnamuresonline .ro? Nicaieri.Sa ne mai lase observatoru' cu cimotlemnu'lui si cu dragostea de gropi si sa-si vada de lotzov.
Citat
+8 #6 ezat 09-10-2012 18:15
Citez pe Miroslav Digitec:
Domnilor consilieri postaci, vedeti ca DIGI a invadat orasul de peste 1 saptamana!!!Si nu au autorizatie ....Poate va osteniti sa verificati pe partea economica si pe partea de autorizatie de constructie, care ar fi.


Nu m-as mira sa fie asa. Chestia ca nu au autorizatie baietii de la Digi este o chestie banala.
Dar de ce nu ne lamureste cineva de la primarie?
Citat

Adaugă comentariu

Comentariile trebuie să facă referire la subiectul articolului.
Mesajele care conţin expresii licenţioase, atacuri la persoană, instigă la ură, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau şterse.
Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe ocnamuresanul.ro
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Ultimele ştiri

article thumbnailCumul de infracțiuni rutiere, reţinute în sarcina unui bărbat din Ocna Mureş.La data 21 mai a.c., în jurul orei 08.10 poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș au fost sesizaţi de către un cetăţean, cu privire la faptul că, în dimineaţa...
article thumbnailIPJ Alba a organizat o acţiune cu efective mărite, în Ocna Mureş şi pe raza de competenţă a Secţiei 4 de Poliţie Rurală. Au fost aplicate 72 de amenzi, în valoare de peste 20.000 de lei şi au fost identificaţi 3 autori de infracțiuni. La data de 4...
article thumbnailPoliţiştii Postului de Politie Noșlac, l-au identificat, pe S.V.A. de 26 de ani, din comuna Noșlac, ca persoană bănuită de furtul sumei de 800 lei, dintr-o locuinţă din aceeaşi localitate.  La data de 16 aprilie a.c., poliţiştii Postului de Politie...
article thumbnailPoliţiştii din Alba caută o minoră care a plecat de acasă, din oraşul Baia de Arieş şi nu a revenit până în prezent. Persoanele care dețin informații care să ajute la găsirea acesteia sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau...
article thumbnailLa data de 03.02.2016, în jurul orelor 12.30, poliţiştii din Ocna Mureş l-au identificat pe B.D., de 39 de ani, care locuieşte fără forme legale în Ocna Mureş, în timp ce transporta 17 kilograme de cabluri din cupru, ce s-au dovedit a fi sustrase...
    More inComunicate IPJ  

    Ultimele comentarii

    Acum online

    Avem 205 vizitatori și nici un membru online

    Ziar Com