GROAPA DE GUNOIPrin aprobarea Regulamentului de funcţionare a depozitului de deşeuri nepericuloase a oraşului Ocna Mureş se doreşte intrarea în legalitate a activităţii desfăşurate în acea locaţie, eficientizarea şi ecologizarea activităţii respective, precum şi obţinerea de fonduri pentru închiderea acestui depozit.

Întrucât contractele încheiate de Primărie sunt publice, anexăm alăturat 5 (cinci)

contracte încheiate de vechea administraţie pentru depozitarea de gunoaie în depozitul de deşeuri nepericuloase din Ocna Mureş, inclusiv deşeuri de turnare (zgură) de la Aiud.  Aceste contracte au fost semnate şi puse în practică fără a fi aprobate de Consiliul Local şi fără a exista un regulament de funcţionare al depozitului de deşeuri. 

S-a atras atenţia că acele persoane, apropiate fostei administraţii,  care contestă vehement acest regulament şi care dezinformează comunitatea prin diferite acţiuni, au de fapt ca scop principal ascunderea unor activităţi de depozitare de gunoaie din mai multe localităţi din judeţ şi distragerea atenţiei publice de la unele contracte semnate de vechea conducere a primăriei. De ce nu au fost la fel de vehemenţi şi la semnarea contractelor prezentate acum? De asemenea depozitarea deşeurilor din alte localităţi a fost GRATUITĂ, întrucât la niciunul dintre contracte nu s-a încasat niciun ban la bugetul local, deşi unele dintre ele prevăd anumite sume de taxare. Cine a încasat acei bani?

Activitatea de la depozitul de deşeuri nepericuloase a oraşului Ocna Mureş este acum, în baza acelui Regulament,  o activitate legală, eficientă economic, cu scopul declarat de a crea locuri de muncă prin organizarea depozitării şi selectarea deşeurilor reciclabile. Aceste acţiuni sunt generatoare de bani la bugetul local şi de asemenea ajută la ecologizarea necesară închiderii gropii de gunoi a oraşului. Banii astfel obţinuţi pot fi folosiţi şi la alte investiţii de interes local, atât de necesare în oraşul Ocna Mureş.

"Până acum, deşi există mai multe cereri, nu a fost încheiat niciun contract pentru depozitarea deşeurilor din alte localităţi. Se vor accepta doar acele solicitări de depozitare de pământ şi moloz care nouă ne este necesar în cantităţi foarte mari pentru închiderea depozitului şi ecologizarea zonei şi care aduc şi bani bugetului local." a declarat primarul Silviu Vinţeler.

Comentarii   

+6 #6 Cetatean 08-11-2012 09:27
Cati purtatori de cuvant are primaria noastra ?? Eu stiu ca exista un angajat la relatii publice care ar trebui sa fie purtator de cuvant.Sau nu ajunge unul ca sunt multe de comunicat??
Citat
+5 #5 Horea Mihălțan 07-11-2012 21:45
Domnule Primar Vințeler vreau să imi cer scuze în numele celor care vă sfătuiesc. După cum mi-ați spus personal nu veți citi acest site decât în momentul în care consilierii dumneavoastra personali vă vor spune să o faceți. Poate ca ar fi momentul luați hotărâri și singur. Sau încă nu?
Citat
+7 #4 Horea Mihălțan 07-11-2012 21:40
Dle Vințeler vă citez:
”Se vor accepta doar acele solicitări de depozitare de pământ şi moloz care nouă ne este necesar în cantităţi foarte mari pentru închiderea depozitului şi ecologizarea zonei şi care aduc şi bani bugetului local."
V-ar dranja dacă ați pune acestă hotărâre declarativă a dumneavoastră în regulamentul de funcționare a gropii de gunoi printr-o HCL al CLOM? Nu de alta dar să nu ramână doar o vorbă aruncată ”prostimii” pentru derutare.
Citat
+5 #3 Horea Mihălțan 07-11-2012 21:25
Stimate domnule Olariu Iulian, mă adresez dumneavoastră în calitatea dumneavoastră de purtător de cuvânt al primăriei, bănuind că dumneavoastră sunteți autorul acestui comunicat (comunicatul nefiind semnat).
După cum ne-ați obișnuit, continuați să încercați să mani[xxxx]ți opinia publică cu astfel de comunicate care nu au legătură cu subiectul în discuție și vă permiteți să ne aduceți acuze total nefondate nouă, inițiatorilor acestei acțiuni. Din această cauză doresc să lămuresc câteva aspecte privind subiectul în discuție.
1. Acțiunea noastră, de strângere de semnături, nu are ca scop anularea regulamentului de funcționare a depozitului de gunoi, cum încercați dumneavoastră să insinuați, ci dorim modificarea articolului 7 din acest regulament care permite oricui să depoziteze gunoi menajer pe depozitul de gunoi al orașului, atât timp cât are un contract și plăteşte pentru aceasta.
2. Dacă până acum depozitarea de gunoi a fost GRATUITĂ nu este vina noastră și suntem împotriva perpetuării acestui lucru. Dacă se va modifica regulamentul, acele contracte, la care faceți referire, nu vor mai putea fi reînoite. Nu avem nici un amestec și nu avem ne dorim decât să respirăm aer curat şi sa nu locuim lângă un focar de infecție.
3. Faptul că până acum nu am fost vehemenți în privința acestei probleme se explică prin simplul fapt că nu existam ca site sau asociație. Problema s-a rezolvat, de ceva vreme ne implicăm iar rezultatele se văd.
4.Faptul că domnul primar nu a mai semnat contractul cu primăria Luduș pentru aducerea gunoiului menajer pe halda noastră de gunoi e un lucru bun pe care îl salutăm și ne așteptăm să fie receptiv la propunerile noastre de modificare a regulamentului de funcționare a gropii de gunoi, în sensul dorit de cetățenii care au semnat pentru modificarea acestui regulament.
Citat
+9 #2 iobagul 07-11-2012 21:15
lasati-o mai moale cu intrarea in legalitate ca nu mai prostiti pe nimeni!!
voi chiar nu intelegfeti ca OAMENII NU VOR GUNOAIELE ALTORA??
Citat
+4 #1 sesizatul 07-11-2012 21:06
Hopaaa... au dat-o la-ntors!
Citat

Adaugă comentariu

Comentariile trebuie să facă referire la subiectul articolului.
Mesajele care conţin expresii licenţioase, atacuri la persoană, instigă la ură, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau şterse.
Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe ocnamuresanul.ro
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Ultimele ştiri

article thumbnailCumul de infracțiuni rutiere, reţinute în sarcina unui bărbat din Ocna Mureş.La data 21 mai a.c., în jurul orei 08.10 poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș au fost sesizaţi de către un cetăţean, cu privire la faptul că, în dimineaţa...
article thumbnailIPJ Alba a organizat o acţiune cu efective mărite, în Ocna Mureş şi pe raza de competenţă a Secţiei 4 de Poliţie Rurală. Au fost aplicate 72 de amenzi, în valoare de peste 20.000 de lei şi au fost identificaţi 3 autori de infracțiuni. La data de 4...
article thumbnailPoliţiştii Postului de Politie Noșlac, l-au identificat, pe S.V.A. de 26 de ani, din comuna Noșlac, ca persoană bănuită de furtul sumei de 800 lei, dintr-o locuinţă din aceeaşi localitate.  La data de 16 aprilie a.c., poliţiştii Postului de Politie...
article thumbnailPoliţiştii din Alba caută o minoră care a plecat de acasă, din oraşul Baia de Arieş şi nu a revenit până în prezent. Persoanele care dețin informații care să ajute la găsirea acesteia sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau...
article thumbnailLa data de 03.02.2016, în jurul orelor 12.30, poliţiştii din Ocna Mureş l-au identificat pe B.D., de 39 de ani, care locuieşte fără forme legale în Ocna Mureş, în timp ce transporta 17 kilograme de cabluri din cupru, ce s-au dovedit a fi sustrase...
    More inComunicate IPJ  

    Ultimele comentarii

    Acum online

    Avem 71 vizitatori și nici un membru online

    Ziar Com