panta plagiatComisia de Etică a Universitații București a ajuns la concluzia că teza de doctorat a premierului Victor Ponta este un plagiat. Peste 115 dintre paginile lucrării conțin pasaje plagiate. Deci e clar ca lumina zilei avem un prim ministru hoț dovedit. Omul care este in

fruntea guvernului care ne hotarăște soarta este un hoț.

Nu știu ce e mai grav, că Primul Ministru al Guvernului României este un plagiator adică un hoț, că se dovedește că doctoratele sunt luate de oameni fără valoare sau că sistemul nostru de invățământ scoate doctori în științe pe bandă rulantă? Oricum ar fi nu e bine.

Domnul Ponta, este omul care a dat peste cap parlamentul pentru ca acesta să-l delege să ne reprezinte la Bruxelles. Ok, a reușit. Se agită să ajungă în față prin aproape orice mijloace. Toate acestea știind că este cu musca pe căciulă, știind că a plagiat și că toate reflectoarele sunt pe el. Ce înțelege Europa când îl vede peste tot? Probabil înțelege ca România este o țară de  hoți dacă reprezentantul ei este un hoț. Să ne mai mirăm că dragii noștrii copii se plâng că sunt persecutați dacă nu sunt lăsați să copieze la BAC, când șeful celor care îi supraveghează și-a falsificat doctoratul și CV-ul? Cum mai ieșim noi în lume când avem astfel de reprezentanți?

Se aud voci care îi iau apărarea cum că ar fi atacat politic. Așa și este, dacă nu era o persoana publică nu era cercetată activitatea lui cu aceeași atenție. Dar asta îl absolvă de răspundere? Dimpotrivă! Este vorba de același om care vorbește de onoare în politică. Este vorba de același om care vorbește despre hoții din tabăra adversă.

Să îi cerem demisia din funcția din fruntea guvernului ar fi ca și cum i-ai cere unui hoț de buzunare să se lase de furat. Și totuși am o problemă: nu mă interesează în acest moment din ce tabără face parte, doar că acest om este PRIM MINISTRUL GUVERNULUI ȚĂRII MELE.

Comentarii   

+2 #5 Emil 23-07-2012 19:24
Citez pe Autor:
Sa puna mana pe suflet si sa spuna oricine a realizat o lucrare de grad didactic, de licenta, de doctorat, de dizertatie si ce-or mai fi ca in prima parte, macar, nu a "lucrat" pe texte deja strabatute de alti autori!
La intocmirea unei lucrari, prima parte e teoretica, te bazezi pe opinii deja publicte, nu inventezi tu nimic; pe o tema data, aduci argumente prin proprie cercetare, dupa ce ai pus in valoare teoria deja cunoscuta/publicata. De aceea este Bibliografie.
Mare filozofie, e doar greu sa recunosti! Am certitudinea ca toate lucrarile- cu exceptia catorva- sunt asa.

Asta sa fie o justificare ca a copiat lucrarea? Daca toate lucrarile sunt copiate de ce mai sunt luate in seama ca si continut? Sa le zica "examene de abilitati de operare a calculatorului. Nivel de utilizare a MSWord. Azi copiem lucrari despre jurisprudenta." Iar profesorul universitar sa fie ala care copiaza 1000 de pagini in 10 minute.
Citat
+6 #4 ezat 23-07-2012 19:11
Am gasit undeva pe net un comentariu si il copy-paste aici:

"Cu cat ma familiarizez mai mult cu persoana lui Ponta, gratie presei, cu atat imi intaresc convingerea ca d-l Ponta este inocent in ce priveste plagierea lucrarii sale de doctorat, dar absolut incapabil sa se apere.

In general politicienii romani sunt oameni f. ocupati (vide raposata academiciana dr. ing chimista) care nu au timp de fleacuri ca hartogareala,as a ca isi angajeaza oameni care sa le faca "munca de jos" pe care ei isi pun ilustra semnatura.

In cazul lui Ponta, cred ca este supra apreciat de presa in general inclusiv de autoarea articolului comentat: oricat ar fi de slaba lucrarea sub aspect stilistic, juridic, academic etc, eu una nu-l vad pe Victor Ponta capabil de a produce o asemenea opera stiintifica,
Chiar daca aproape 30% din lucrare e plagiata, copy & paste necesita niste deprinderi intelectuale ca punerea in context, parafrazarea etc de care nu-l vad in stare pe D-l Ponta; dupa cum nici pe Elena Ceausescu nu o vad capabila sa plagieze opere stiintifice.
Apoi, cine i-a facut lucrarea (bravo, maestre, ti-ai imbarligat bine sefu!) a copiat fara nici o jena, fara nici o teama ca va fi dat in vileag. Elevii si studentii de care zice autoarea ca plagiaza, o fac mai cu perdea, dar anonimus plagiatores alias Ponta a furat ca'n codru!
De aici vine si inabilitatea de a se apara. Nu merge o aparare gen "Onorata instanta, jur pe Bibile si pe Constitutie ca in viata mea nu am scis nici o lucrare stiintifica".
Asa ca Ponta trebuie sa inghita acuzatia de plagiat care, dupa cum se comporta, o ia ca un compliment."
Citat
+3 #3 Autor 23-07-2012 15:19
Sa puna mana pe suflet si sa spuna oricine a realizat o lucrare de grad didactic, de licenta, de doctorat, de dizertatie si ce-or mai fi ca in prima parte, macar, nu a "lucrat" pe texte deja strabatute de alti autori!
La intocmirea unei lucrari, prima parte e teoretica, te bazezi pe opinii deja publicte, nu inventezi tu nimic; pe o tema data, aduci argumente prin proprie cercetare, dupa ce ai pus in valoare teoria deja cunoscuta/publi cata. De aceea este Bibliografie.
Mare filozofie, e doar greu sa recunosti! Am certitudinea ca toate lucrarile- cu exceptia catorva- sunt asa.
Citat
0 #2 Pontonel 23-07-2012 13:51
Este adevarat, aceste actiuni sunt politice. Dar daca nu plagia Ponta nu putea fi atacat. Ponta sustine ca e un om cinstit, se vede ca nu e. Iar daca decizia se lua dupa referendum intram in campania pentru parlamentare si iar nu ar fi fost "corect". Nu e niciodata prea devreme doar prea tarziu ca sa dezvalui o hotie!
Citat
+5 #1 Lupul singuratic 23-07-2012 13:34
Dacă acorzi un titlu de doctor şi după nouă ani vii şi spui că este plagiat, arunci în suspiciune si dezbatere toţi doctoranzii din Universitatea Bucureşti, mai mult miile de absolventi ID , FF, FR, cum si-au luat licentele prin Bucuresti cu lucrari 100% copy-paste. Cumparate la kg.Consider ca o decizie in cazul Ponta -plagiat trebuia luata dupa 29.07.2012 , ceea ce s-a facut acum e politic 100% .
Citat

Adaugă comentariu

Comentariile trebuie să facă referire la subiectul articolului.
Mesajele care conţin expresii licenţioase, atacuri la persoană, instigă la ură, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau şterse.
Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe ocnamuresanul.ro
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Ultimele ştiri

article thumbnailCumul de infracțiuni rutiere, reţinute în sarcina unui bărbat din Ocna Mureş.La data 21 mai a.c., în jurul orei 08.10 poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș au fost sesizaţi de către un cetăţean, cu privire la faptul că, în dimineaţa...
article thumbnailIPJ Alba a organizat o acţiune cu efective mărite, în Ocna Mureş şi pe raza de competenţă a Secţiei 4 de Poliţie Rurală. Au fost aplicate 72 de amenzi, în valoare de peste 20.000 de lei şi au fost identificaţi 3 autori de infracțiuni. La data de 4...
article thumbnailPoliţiştii Postului de Politie Noșlac, l-au identificat, pe S.V.A. de 26 de ani, din comuna Noșlac, ca persoană bănuită de furtul sumei de 800 lei, dintr-o locuinţă din aceeaşi localitate.  La data de 16 aprilie a.c., poliţiştii Postului de Politie...
article thumbnailPoliţiştii din Alba caută o minoră care a plecat de acasă, din oraşul Baia de Arieş şi nu a revenit până în prezent. Persoanele care dețin informații care să ajute la găsirea acesteia sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau...
article thumbnailLa data de 03.02.2016, în jurul orelor 12.30, poliţiştii din Ocna Mureş l-au identificat pe B.D., de 39 de ani, care locuieşte fără forme legale în Ocna Mureş, în timp ce transporta 17 kilograme de cabluri din cupru, ce s-au dovedit a fi sustrase...
    More inComunicate IPJ  

    Ultimele comentarii

    Acum online

    Avem 139 vizitatori și nici un membru online

    Ziar Com