discriminarePreşedintele TNL Alba, Rareş Buglea, care a postat pe o reţea de socializare un comentariu prin care propunea sterilizarea femeilor rome, şi-a dat luni demisia din funcţie şi a anunţat că se delimitează de PNL până la lămurirea scandalului în care este implicat. Rareş Buglea a declarat

că a decis să-şi dea demisia din funcţia de conducere pe care o deţine în cadrul PNL şi a anunţat că va încerca să se "delimiteze" de PNL până la clarificarea scandalului în care este implicat. Buglea a spus că a considerat că aceasta este soluţia "pentru a nu afecta imaginea TNL, o organizaţie liberală şi europeană". El a anunţat totodată că, lunea viitoare, este convocat la Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării pentru a explica membrilor acestuia afirmaţiile pe care le-a făcut.

"Îmi cer scuze dacă printr-o exprimare nefericită, fie pe reţeaua de socializare sau în declaraţiile ulterioare, am lăsat impresia că mă refer doar la o anumită etnie, şi nu aşa cum am vrut şi vreau să susţin, mă refer la toate mamele iresponsabile din România, îmi cer scuze faţă de membrii acestei etnii dacă s-au considerat direct vizaţi. Într-adevăr, pe pagina de pe Facebook mă refeream la anumite mame rome, pentru că ponderea acestor cazuri, trebuie să recunoaştem, acolo o întâlnim mai des, dar eu nu mă refer la etnia întreagă, mă refer la orice mamă care după o naştere, două se constată că nu are niciun fel de dragoste, de grijă şi de preocupare pentru acei copii", a spus Buglea.

El a adăugat că a propus "o oarecare soluţie pentru a stopa această natalitate scăpată de sub control" şi şi-a exprimat dezamăgirea că "pentru unii, mai sensibili sau rău-intenţionaţi, această propunere suna cam dur şi era interpretată xenofobă, rasială". Buglea a spus că intenţia sa nu a fost aceasta, precizând că este un liberal şi prin urmare un om tolerant.

"Nuanţa e foarte importantă aici. Mesajul a fost unul foarte clar. Această natalitate scăpată de sub control, în astfel de medii, foarte sărace şi needucate, într-un fel sau altul, nu neapărat stopată, dar trebuie controlată. Dacă am vorbit de sterilizare pe postarea mea, probabil că la un moment dat sau sub o formă cât se poate de legală şi de civilizată, de europeană, aceasta poate fi o soluţie. Mă refer la sterilizarea voluntară. Acele mame trebuiesc convinse că statul nu le poate ajuta la nesfârşit. Astăzi, cu un copil, mâine cu doi, poimâine cu zece. Aceste mame trebuie ajutate, iar sterilizarea este o metodă contraceptivă de natură chirurgicală pe care o practică multe femei chiar din înalta societate", a afirmat Rareş Buglea.

Rareş Buglea, preşedinte TNL Alba şi consilier local la Alba Iulia, a postat pe contul său de Facebook un comentariu în care vorbeşte despre educaţia sexuală a membrilor etniei rome, dar şi despre sterilizarea femeii rome.
"Am introdus noi apa în ţigănime...( apropo, când întrebi pe cineva de acolo unde locuieşte mai nou nu zice ţigănime, zice lângă Dedeman :) ) Ei bine dragii mei acolo sa introdus apa şi un strat subţire de pavele (aşa de dragul votului) dar este total insuficient! În loc de apă va fi enorm de greu să introducem mentalitatea şi educaţia acolo şi mai ales zic eu, educaţia sexuală.... ştiu că falşii umanişti mă vor critica aspru, dar susţin în continuare sterilizarea femeii rome, dacă după prima naştere la ancheta socială se dovedeşte că nu are condiţii şi nici intenţia de a creşte primul prunc în condiţii cât de cât umane!", susţinea Buglea în postarea sa de pe reţeaua de socializare, care conţine numeroase greşeli gramaticale. Consilierul local mai spunea că femeia romă nu ar mai trebui lăsată să nască al doilea sau al cincilea copil, iar "statul să plătească ajutoare sociale". "De ce o mai lăsam să îl nască şi pe al 2-lea şi pe al 5-lea......să plătească statul ajutoare sociale şi să punem noi zece lacăte pe poartă???? Iubesc omul indiferent de culoarea, religia, originea....lui, însă cea ce facem noi acum, adică fam de români care un copil maxim doi, iar fam de ţigani şi mă refer aici la ţiganii cei mai needucaţi şi ne integraţi...de la cinci copii în sus...este o dovadă de inconştienţă şi iresponsabilitate faţă de viitorul acestei ţări! şi cred ca le asigurăm un viitor foarte «sigur» copiilor noştri, pe când vor fi ei mari, iar ponderea va fi de 5 la 1", mai scria Buglea.

Luni, când această postare a fost redată în presă, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a anunţat s-a autosesizat şi că va analiza această situaţie sub aspectul prevederilor Ordonanţei de Guvern nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, referitoare la un posibil comportament discriminatoriu care a avut ca scop sau a vizat atingerea demnităţii umane. Totodată, preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, declara că Rareş Buglea şi-a scris demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei de tineret ca urmare a afirmaţiilor făcute pe reţeaua de socializare privind sterilizarea femeilor de etnie romă.
"Buglea mi-a spus că a scris deja demisia din funcţia de preşedinte al TNL Alba, o am pe masă când ajung la sediu, o trimite şi prin fax, pe mail, la secretariatul general şi la Tineretul Naţional Liberal. Mi-a spus că, de fapt, el a făcut o greşeală, discuta cu prietenii despre problemele mamelor care îşi abandonau copiii, că ce soluţie ar fi ca să nu-şi mai abandoneze copiii, şi a luat-o razna şi s-a gândit el că ia să le pedepsească pe mamele alea care îşi abandonează copiii şi să le facă ceva. Acum şi-a dat seama de greşeală şi şi-a asumat-o politic", spunea Atanasiu.

Preşedintele TNL, Florin Alexe, declara că organizaţia pe care o conduce se delimitează de afirmaţiile liderului TNL Alba, care este şi consilier local, fapt pentru care i s-a cerut demisia de onoare. "A fost partener, a lucrat pentru diferite organizaţii care sprijină romii, am văzut că lucrează cu domnul Gruia Bumbu, o personalitate... Nu ştiu ce l-a apucat, o fi fost o seară mai grea pentru dânsul", a declarat Florin Alexe.

Comentarii   

+3 #1 iobagul 05-02-2013 14:10
si Hitler gandea la fel cu tanarul liberal... a inceput cu evreii si a ajuns la tigani...

i s-a cerut demisia dar e prea putin...
Citat

Adaugă comentariu

Comentariile trebuie să facă referire la subiectul articolului.
Mesajele care conţin expresii licenţioase, atacuri la persoană, instigă la ură, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau şterse.
Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe ocnamuresanul.ro
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Ultimele ştiri

article thumbnailCumul de infracțiuni rutiere, reţinute în sarcina unui bărbat din Ocna Mureş.La data 21 mai a.c., în jurul orei 08.10 poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș au fost sesizaţi de către un cetăţean, cu privire la faptul că, în dimineaţa...
article thumbnailIPJ Alba a organizat o acţiune cu efective mărite, în Ocna Mureş şi pe raza de competenţă a Secţiei 4 de Poliţie Rurală. Au fost aplicate 72 de amenzi, în valoare de peste 20.000 de lei şi au fost identificaţi 3 autori de infracțiuni. La data de 4...
article thumbnailPoliţiştii Postului de Politie Noșlac, l-au identificat, pe S.V.A. de 26 de ani, din comuna Noșlac, ca persoană bănuită de furtul sumei de 800 lei, dintr-o locuinţă din aceeaşi localitate.  La data de 16 aprilie a.c., poliţiştii Postului de Politie...
article thumbnailPoliţiştii din Alba caută o minoră care a plecat de acasă, din oraşul Baia de Arieş şi nu a revenit până în prezent. Persoanele care dețin informații care să ajute la găsirea acesteia sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau...
article thumbnailLa data de 03.02.2016, în jurul orelor 12.30, poliţiştii din Ocna Mureş l-au identificat pe B.D., de 39 de ani, care locuieşte fără forme legale în Ocna Mureş, în timp ce transporta 17 kilograme de cabluri din cupru, ce s-au dovedit a fi sustrase...
    More inComunicate IPJ  

    Ultimele comentarii

    Acum online

    Avem 57 vizitatori și nici un membru online

    Ziar Com