gunoi ludusLa şedinţa de ieri a Cosiliului Local Ocna Mureş a participat şi Cristian Moldovan, primarul oraşului Luduş. Motivul vizitei a fost acela de a solicita consilierilor permisiunea de a aduce gunoiul menajer din Luduş la groapa de gunoi din oraşul nostru. Spre stupoarea mea, dincolo de orice politeţe oficială, primarul Luduşului a fost tratat aproape ca un binefăcător al oraşului. Deşi toţi aveau cunoştinţă de refuzul clar al ocnamureşenilor de a primi gunoiul altora, s-a discutat despre ce minunăţii s-ar putea face în Ocna Mureş cu mărunţişul produs din gunoaie.

Pe lângă iniţiatorul proiectului, domnul consilier Stănescu, cel mai înfocat susţinător al transformării oraşului Ocna Mureş în groapa de gunoi a altora este vice-primarul Pavel Gligor Podariu, autoproclamat administratorul gunoaielor. Din punctul dânsului de vedere, problema este ca şi rezolvată: mai trebuie doar o ştampilă şi gata, liber la gunoi! Ocnamureşeni, dormiţi liniştiţi, viceprimarul veghează la somnul dumneavoastră!

Demersul Asociaţiei Ocnamureşanul împotriva depozitării gunoiului din alte oraşe la groapa de gunoi din Ocna Mureş a fost prezentat primăriei şi, cu ajutorul unui consilier, a fost redactat un proiect de hotărâre în acest sens. Problema este că acesta nu a fost introdus până acum pe ordinea de zi a şedinţelor consiliului local (ordinare sau de îndată) pentru a fi votat. Acum am văzut şi de ce. Dacă acest proiect era votat de consilieri, primarul Luduşului nu mai avea ce căuta la şedinţă. Cel puţin nu cu problema gunoiului. Primarul Silviu Vinţeler a negat categoric orice legătură între vizita omologului său din Luduş şi amânarea introducerii pe ordinea de zi a proiectului privind modificarea Regulamentului de depozitare a deşeurilor.

Contractul de depozitare a gunoiului din Luduş pe halda oraşului Ocna Mureş va fi votat la şedinţa Consiliului Local de săptămâna viitoare. Hotărârea finală aparţine consilierilor dar semnătura de pe contract va fi a primarului.

Pe lângă amânarea fără motiv real a modificării regulamentului de depozitare a gunoiului, la şedinţa de îndată de aseară, domnul consilier Vinţeler Ioan a acuzat că Asociaţia Ocnamureşanul şi acţiunea de strângere de semnături împotriva aducerii gunoiului în Ocna Mureş nu au suport legal. Ei bine domnule profesor pensionar Vinţeler, Asociaţia Ocnamureşanul este constituită legal, este înregistrată legal şi funcţionează legal. Aceste acuze tendenţioase nu vă fac cinste, aşa că, pentru cultura dumnevoatră generală, în calitate de preşedinte al acestui ONG, vă pot prezenta orice act doriţi.

Am încercat din răsputeri să atragem atenţia asupra faptului că locuitorii oraşului Ocna Mureş  nu doresc să trăiască intr-o groapă de gunoi. Parcă vorbeam cu pereţii, în timp ce domnul vice-primar discuta despre ipoteticele beneficii aduse de gunoaie. Domnilor Podariu, Stănescu, Vinţeler & co, dacă tot susţineţi că vreţi beneficii pentru Ocna Mureş, vă recomand să vă agitaţi pentru obţinerea de finanţare europeană şi, dacă nu ştiţi sau nu puteţi, apelaţi la persoane competente. În cazul de faţă, gunoiul poate aduce beneficii cel mult unor persoane particulare, nici într-un caz oraşului Ocna Mureş.

Comentarii   

+20 #10 dan sinbenedicean 02-01-2013 18:52
Citez pe iobagul:
ar trebui sa iesim cu totii in strada...
dar nu ma astept la mai multi decat au iesit la inchiderea spitalului... desi acum avem vinovati cu nume si prenume

fara unitate nu se face nimic nicaieri
Citat
+19 #9 iobagul 26-12-2012 16:05
Citez pe dansinbenedicean:
Chiar daca Stanescu trece prin vremuri grele cu afacerile totusi cred ca nu se coboara la statutul de cumparator de gunoaie pt viitorul baiatului lui.Poate sunt vorbe.


ba se coboara domnule... este initiatorul "afacerii gunoiul" din Ludus
Citat
-21 #8 dansinbenedicean 26-12-2012 15:51
Chiar daca Stanescu trece prin vremuri grele cu afacerile totusi cred ca nu se coboara la statutul de cumparator de gunoaie pt viitorul baiatului lui.Poate sunt vorbe.
Citat
+23 #7 ezat 14-12-2012 09:28
Ce interesant: toti trei sunt din acelasi partid majoritar in consiliul local Ocna Mures!
Citat
+24 #6 Nasturel 13-12-2012 23:31
HE he he, pare sa ne spuna Apostulul Pavel din poza asta, va [xxxx] io pe toti(mama voastra de gunoaie) he he he ...
Citat
+25 #5 cianura 13-12-2012 22:37
Daca le puneti si cate o palarie(la primul nu trebuie)se va sesiza garda de mediu imediat.
Citat

Adaugă comentariu

Comentariile trebuie să facă referire la subiectul articolului.
Mesajele care conţin expresii licenţioase, atacuri la persoană, instigă la ură, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau şterse.
Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe ocnamuresanul.ro
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Ultimele ştiri

article thumbnailCumul de infracțiuni rutiere, reţinute în sarcina unui bărbat din Ocna Mureş.La data 21 mai a.c., în jurul orei 08.10 poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș au fost sesizaţi de către un cetăţean, cu privire la faptul că, în dimineaţa...
article thumbnailIPJ Alba a organizat o acţiune cu efective mărite, în Ocna Mureş şi pe raza de competenţă a Secţiei 4 de Poliţie Rurală. Au fost aplicate 72 de amenzi, în valoare de peste 20.000 de lei şi au fost identificaţi 3 autori de infracțiuni. La data de 4...
article thumbnailPoliţiştii Postului de Politie Noșlac, l-au identificat, pe S.V.A. de 26 de ani, din comuna Noșlac, ca persoană bănuită de furtul sumei de 800 lei, dintr-o locuinţă din aceeaşi localitate.  La data de 16 aprilie a.c., poliţiştii Postului de Politie...
article thumbnailPoliţiştii din Alba caută o minoră care a plecat de acasă, din oraşul Baia de Arieş şi nu a revenit până în prezent. Persoanele care dețin informații care să ajute la găsirea acesteia sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau...
article thumbnailLa data de 03.02.2016, în jurul orelor 12.30, poliţiştii din Ocna Mureş l-au identificat pe B.D., de 39 de ani, care locuieşte fără forme legale în Ocna Mureş, în timp ce transporta 17 kilograme de cabluri din cupru, ce s-au dovedit a fi sustrase...
    More inComunicate IPJ  

    Ultimele comentarii

    Acum online

    Avem 74 vizitatori și nici un membru online

    Ziar Com