Drumetii MontaneAsociaţia Alpin Club PRO-MONT București  organizează în perioada 03-05 August 2018 în Masivul Piatra Mare prima ediţie a Trofeului “PRO-MONT” și Etapa a IV- a din cadrul Campionatului Naţional de Turism Sportiv “Ştafeta Munţilor”. Ediţia 2018 se desfășoară sub deviza “FII EROU PENTRU EROI”, în cadrul Festivalului Muntelui 2018 care are loc în Orașul martir Predeal.
Trofeul PRO-MONT se adresează atât membrilor cluburilor participante în cadrul Campionatului National de Turism Sportiv “Ştafeta Munţilor”, cât şi altor persoane care se vor putea organiza în echipe, participând alături de cluburi și beneficiind de aceleaşi activităţi.

Tabăra de corturi va fi amplasată în zona Poiana lui Manole, la poalele Masivului Piatra Mare, zona cu acoperire a rețelelor de telefonie mobilă. Accesul la zona de campare se poate face din DN 1 București-Predeal-Timișul de Sus și calea ferată București-Brasov sau de pe DN 1A, Valenii de Munte-Sacele-Brașov-Timișul de Sus.

Pentru cei care doresc să ajungă în tabără folosind aplicația WAZE, pot introduce ca destinație “Trofeul PRO-MONT 2018”.
Participanții vor străbate un traseu spectaculos cu plecare de la 867 de metri și vor ajunge la altitudinea de 1844 de metri, cu excepția celor care vor participa la categoria Family, aceștia  vor ajunge doar la altitudinea de 1100 de metri.
Printre punctele de atracție întâlnite pe traseu se enumeră si Vârful Piatra Mare, Cabana Piatra Mare (doar categoria Elite), Cascada și Canionul Tamina, Punctul de Belvedere de la Canionul Tamina.

În cadrul trofeului se va realiza și o probă de alpinism ce se va desfășura pe un perete natural pentru cei mai viteji dintre participanți sau pentru cei care doresc să se inițieze în tainele alpinismului.
Munții Piatra Mare sunt destul de accesibili pentru toate categoriile de vârstă și de experiență, fiind așezați între Munții Postavarul la Nord-Vest, Bucegi la Vest, Baiului la Sud si Ciucaș la Est.
Evenimentul este realizat cu ajutorul sponsorilor principali VIKING Tools și cu sprijinul Primăriei Orașului Predeal, al Centrului National de Informare si Promovare Turistica Predeal, Serviciului Public Salvamont Predeal, Centrului BioFocus, All Ina Memories, Dedra, Marketing România, TuristMania.

Cei care doresc să participe la acest eveniment pot opta pentru una din categoriile de mai jos în funcție de vârstă și experiență:
- FAMILY – participă echipe formate din 3 persoane, minim un adult şi obligatoriu minim un copil cu vârsta de maxim 13 ani împliniţi;
- JUNIORI – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex, cu vârsta cuprinsă între 14 – 20 ani împliniţi;
- ELITE – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex;
- SENIORI – participa echipe formate din 3 peroane cu varsta cuprinsa intre 35-50 ani, indiferent de sex.
- VETERANI – participă echipe formate din 3 persoane cu vârste peste 50 de ani, indiferent de sex;
- FEMININ – participă echipe formate din trei fete, indiferent de vârstă;
-  OPEN – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de vârstă şi sex. Timpii sunt calculaţi ca timpi turistici, iar aceasta categorie punctează cu maximum 400 puncte în clasamentul general al Stafetei Munților

Asociaţia Alpin Club PRO-MONT București promite un week-end în care se vor lega prietenii, se va asculta multă muzică bună, se va face sport, toate acestea într-un cadru mai mult decat feeric.
Află mai multe detalii despre Trofeul “Pro-Mont”, accesând www.stafetamuntilor.ro.

Adaugă comentariu

Comentariile trebuie să facă referire la subiectul articolului.
Mesajele care conţin expresii licenţioase, atacuri la persoană, instigă la ură, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau şterse.
Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe ocnamuresanul.ro
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Ultimele ştiri

article thumbnailCumul de infracțiuni rutiere, reţinute în sarcina unui bărbat din Ocna Mureş.La data 21 mai a.c., în jurul orei 08.10 poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș au fost sesizaţi de către un cetăţean, cu privire la faptul că, în dimineaţa...
article thumbnailIPJ Alba a organizat o acţiune cu efective mărite, în Ocna Mureş şi pe raza de competenţă a Secţiei 4 de Poliţie Rurală. Au fost aplicate 72 de amenzi, în valoare de peste 20.000 de lei şi au fost identificaţi 3 autori de infracțiuni. La data de 4...
article thumbnailPoliţiştii Postului de Politie Noșlac, l-au identificat, pe S.V.A. de 26 de ani, din comuna Noșlac, ca persoană bănuită de furtul sumei de 800 lei, dintr-o locuinţă din aceeaşi localitate.  La data de 16 aprilie a.c., poliţiştii Postului de Politie...
article thumbnailPoliţiştii din Alba caută o minoră care a plecat de acasă, din oraşul Baia de Arieş şi nu a revenit până în prezent. Persoanele care dețin informații care să ajute la găsirea acesteia sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau...
article thumbnailLa data de 03.02.2016, în jurul orelor 12.30, poliţiştii din Ocna Mureş l-au identificat pe B.D., de 39 de ani, care locuieşte fără forme legale în Ocna Mureş, în timp ce transporta 17 kilograme de cabluri din cupru, ce s-au dovedit a fi sustrase...
    More inComunicate IPJ  

    Ultimele comentarii

    Acum online

    Avem 111 vizitatori și nici un membru online

    Ziar Com