Ponta Viorel VictorVictor Viorel Ponta se laudă pe toate posturile de televiziune că măsura luată, cea cu reducerea TVA la 9% pentru pâine și produsele de panificație, are efect în buzunarele oamenilor. Abordând o față de Robin Hood la pubertate, de binefăcător al nevoiașilor, mândru nevoie mare, ne minte în față cu nerușinare.


Prin această reducerea de TVA, o familie de două persoane face, în cel mai bun caz, o economie lunară de 9-10 lei. Buuun, frumos! Surpriza vine însă când ne uităm pe ultima factură de curent și descoperim o nouă taxă ”Consum CPC 10%” (Componenta de Piață Concurențială) care ne majorează factura cu 10%, taxă care nu știm ce înseamnă și care nu e vina noastra că a apărut în factură. Această taxă apărută de nicăieri și căreia nu-i face nimeni publicitate, anulează practic câștigul populației din reducerea TVA la pâine.

Ne spunea Ponta că, pentru a compensa deficitul creat de această reducere de TVA, trebuie să crească accizele pentru alte produse considerate ca nefiind de strictă necesitate (țigări, bere, alcool, articole de lux, etc.) lucru pe care cu siguranță dacă nu l-a făcut încă, îl va face. Tot cu același prilej premierul ne-a mai spus că, dacă măsura reducerii TVA la produsele de panificație nu va aduce după sine și reducerea evaziunii fiscale în domeniu, se va renunța la această măsură.

Sunt dispus să pun un pariu că, în urma unor studii a specialiștilor din Ministerul de finanțe, se va descoperi că măsura este ineficientă în combaterea evaziunii fiscale și se va renunța la ea, dar măsurile de compensare a deficitului bugetar cauzat de această reducere la 9% nu vor fi anulate. Astfel că vom rămâne ”și fără marfă și cu banii luați”.

Tactica de a da cu o mână și a lua cu două nu este noua pentru guvernul Ponta. O aplică de la începutul mandatului aruncând praf în ochii alegătorilor cu ”măsuri de restabilire a drepturilor bănești” pentru pensionari și alte categorii sociale, urmate aproape instantaneu de scumpiri la energie, combustibil, taxe și măriri de impozite.

După un an de guvernare a lui Victor Viorel Ponta, trag concluzia că dacă nu e mai rău ca înainte e cel puțin la fel de rău și că bine zicea cine zicea că ”schimbarea domnilor, bucuria nebunilor”. În general mă deranjează când cineva îmi jignește inteligența (atâta cât am). De aceea mă întreb, stând pe o rână pe prispa casei: Bă... ăsta chiar ne ia pe toți de proști?

Comentarii   

+6 #4 Și Io Zîc 06-09-2013 13:35
Citez pe io zîc...:
io zîc să accizeze manelele și să impoziteze maneliștii...oare cum ar fi?

Io zîc, să o mai fxxă și pe mă-sa(cu cratimă cu tot) nu numa' pe noi!
Citat
+9 #3 io zîc... 06-09-2013 13:28
io zîc să accizeze manelele și să impoziteze maneliștii...oa re cum ar fi?
Citat
+10 #2 Cryst 06-09-2013 13:22
inca mai mira pe cineva ca ne ia de prosti?!??!
Citat
-8 #1 ala 05-09-2013 16:54
si daca mananci paine la lumanare sau lumina lunii ce-are?
Citat

Adaugă comentariu

Comentariile trebuie să facă referire la subiectul articolului.
Mesajele care conţin expresii licenţioase, atacuri la persoană, instigă la ură, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau şterse.
Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe ocnamuresanul.ro
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Ultimele ştiri

article thumbnailCumul de infracțiuni rutiere, reţinute în sarcina unui bărbat din Ocna Mureş.La data 21 mai a.c., în jurul orei 08.10 poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș au fost sesizaţi de către un cetăţean, cu privire la faptul că, în dimineaţa...
article thumbnailIPJ Alba a organizat o acţiune cu efective mărite, în Ocna Mureş şi pe raza de competenţă a Secţiei 4 de Poliţie Rurală. Au fost aplicate 72 de amenzi, în valoare de peste 20.000 de lei şi au fost identificaţi 3 autori de infracțiuni. La data de 4...
article thumbnailPoliţiştii Postului de Politie Noșlac, l-au identificat, pe S.V.A. de 26 de ani, din comuna Noșlac, ca persoană bănuită de furtul sumei de 800 lei, dintr-o locuinţă din aceeaşi localitate.  La data de 16 aprilie a.c., poliţiştii Postului de Politie...
article thumbnailPoliţiştii din Alba caută o minoră care a plecat de acasă, din oraşul Baia de Arieş şi nu a revenit până în prezent. Persoanele care dețin informații care să ajute la găsirea acesteia sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau...
article thumbnailLa data de 03.02.2016, în jurul orelor 12.30, poliţiştii din Ocna Mureş l-au identificat pe B.D., de 39 de ani, care locuieşte fără forme legale în Ocna Mureş, în timp ce transporta 17 kilograme de cabluri din cupru, ce s-au dovedit a fi sustrase...
    More inComunicate IPJ  

    Ultimele comentarii

    Acum online

    Avem 118 vizitatori și nici un membru online

    Ziar Com