Primaria AiudPână la un punct, povestea pedelistă a referendumului pentru demiterea primarului din Aiud a fost un fel de bau-bau electoral amuzant, total de înțeles dată fiind criza totală de idei în favoarea comunității.
Pedeliștii, prin gura lui Tiberiu Budușan, au ajuns să bată cu dizgrație câmpii. Prin organizarea referendumului pentru demiterea primarului, nu urmăresc binele comunității, ar fi avut proiecte în Consiliul Local dacă era așa, ar fi venit cu soluții constructive dacă le păsa. Egocentrismul pedelist se revarsă monstruos într-o nouă acțiune penibilă, care arată, încă o dată, amatorismul, lipsa de respect pentru cetățeni, încăpățânarea cu care vor să blocheze proiectele de dezvoltare. Au anunțat cu surle și trâmbițe că a început strângerea de semnături pentru organizarea referendumului de demitere în vederea suspendării lui Josan.

Ce să fie totuși? Demitere sau suspendare? Una e demiterea, alta suspendarea, iar legea, pe care e limpede ca noaptea minții lor că nu o cunosc, le definește precis pe amândouă. Se vede cum acești indivizi, care nu au habar nici de Legea 215/2001 a administrației publice locale, pe care ar trebui să o studieze orice ales local, îi sfidează pe aiudeni, cei care i-au trimis în Consiliul Local să le reprezinte interesele. Cum aleg ei să facă asta? Cerând isteric și bâlbâit să se organizeze un referendum pe banii aiudenilor, să se elimine ceva, în cazul acesta cineva, dar nu au nimic de pus în loc. Pedeliștii bâjbâie, își dau cu stângul în dreptul, tot ce vor e să fie dat jos primarul, dar idei ori soluții nu au, după cum nu au avut niciodată.

E ușor de imaginat cum, într-o ședință de partid, unde se urlă de se aude până-n stradă, cineva a venit cu ideea ”genială” a referendumului. Îl demitem sau îl suspendăm pe Josan, mai contează pentru ce e referendumul? Sărim pe oameni, îi tragem de mânecă, le luăm semnăturile și gata, am rezolvat, putem ocupa noi primăria. Cam asta e în esența ei ideea pedelistă, care nu urmează legea până la capăt, ci doar exprimă exaltarea grobiană a unor indivizi al căror scop nu este binele aiudenilor, ci eliminarea lui Josan. Legea însă, pentru că referendumul e un exercițiu democratic, a fost creată tocmai pentru ca astfel de indivizi, anarhiști și complotiști, să nu poată face ce vor, când vor și cum vor.

Pentru a solicita prefectului organizarea unui referendum privind demiterea primarului, inițiatorii trebuie să enunțe clar obiectul acestuia și argumentele în favoarea organizării lui, document la care trebuie să anexeze lista semnăturilor a cel puțin 25% din populația cu drept de vot. Procentul de 25% trebuie realizat în orașul Aiud și în fiecare dintre localitățile componente și aparținătoare ale municipiului. Odată ce această solicitare este adresată prefectului, acesta va verifica dacă este întemeiată și are totodată libertatea de a verifica dacă datele persoanelor care semnează pentru organizarea referendumului sunt reale, incluzând aici și semnăturile acestora. Abia dacă Instituția Prefectului va avea dovezi incontestabile că primarul nu a respectat interesele comunității sau că nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu, va fi emis un ordin privind organizarea referendumului pentru demiterea primarului.

Dacă toate aceste condiții ar fi îndeplinite, referendumul se organizează, iar pentru a fi validat este nevoie să se prezinte la urne jumătate + 1 din numărul locuitorilor cu drept de vot. Pedeliștii au conspectat superficial legea și în afară de tema Metalurgicii ori subiectul dalelor, care îl agită atât de mult pe Tiberiu Budușan, un necunoscător a tot ceea ce înseamnă administrația locală, nu au nimic.
Scandalagiii cu aere din Consiliul Local nu pricep o iotă. Nici cum funcționează administrația, nici care e rolul unui primar, nici ce înseamnă să ocupi o asemenea poziție. Eu nu sunt un primar ales la întâmplare, ci un primar care a propus un program pentru mandatul 2012-2016, însușit de cetățeni prin votul de la alegerile locale. Dacă pedeliștii și aliații lor de conjunctură nu ar vocifera continuu și ar mai pune mâna să se documenteze, poate și-ar da seama că toate proiectele urmăresc atingerea obiectivelor votate de aiudeni.

În Aiud, din fericire, nu există doar 2 partide politice, iar cele care țipă după referendum nu sunt reprezentative. Nici pentru Consiliul Local, din care fac parte și oameni responsabili, nici pentru comunitate. În ce mă privește, dacă va fi vreun referendum, și pentru că legea permite consultarea populației pe mai multe teme în cadrul aceluiași scrutin, voi solicita opinia aiudenilor cu privire la strategia de dezvoltare locală a Aiudului, părerea lor referitoare la proiectele necesare pentru comunitatea noastră. Asta înseamnă să construiești, să muncești, să te implici, să iubești oamenii pentru care lucrezi. De distrus e simplu, iar pedeliștii nu au altă variantă decât cea a distrugerii și a unui referendum care nu e decât o răfuială de prost gust pe banii aiudenilor.

Inepțiile pedeliste referitoare la Metalurgica și piatra cubică nu mai merită comentate. Sunt convins că aiudenii știu ce au de făcut, înțeleg diferența dintre gargară electorală înainte de vreme și un exercițiu democratic, ce ar trebui să vizeze interesul cetățenilor, nu să alimenteze setea de răzbunare și putere a unora care primesc indemnizație de consilier pentru a se ocupa de problemele comunității, nu pentru a-și bate joc de oameni.


Mihai Horațiu JOSAN
Primarul municipiului Aiud

Comentarii   

+7 #11 noslocan mijlocas 19-02-2014 09:22
@aiudean fundas ; se pare ca nu suntem plante uscate ca voi ; iar la capitolul ''pupin'' cred ca nu va intrece nimeni ca va convine sa pupati si apoi sa va complaceti in nulitate ( si aceea asistata social)
Citat
-6 #10 aiudean fundas 18-02-2014 12:49
Citez pe noslocan mijlocas:
poate mai este si-n Ocna-Mures piatra cubica care trebui inlocuita- in multe alte orase piatra dislocata dintr-un loc a fost montata in alte locuri, dand un aspect placut piatetelor; soda e ca si ima deci se doreste poate ''atacarea''unei candidaturi si pe aici, ca nu se mai poate distruge mare lucru si este un serviciu stabil macar pe 4 ani.ne multumim deocamdata cu ce avem, nu vrem importuri de talente. a pune vina pe dorinta de putere a unora mascand adevarul falimentului unei asa zise guvernari-cum reiasa din articol, e fantezie si rea intentie


Bai frate da ce activi sint pupincuristii pe la voi prin Ocna!!
Citat
+5 #9 noslocan mijlocas 18-02-2014 09:23
poate mai este si-n Ocna-Mures piatra cubica care trebui inlocuita- in multe alte orase piatra dislocata dintr-un loc a fost montata in alte locuri, dand un aspect placut piatetelor; soda e ca si ima deci se doreste poate ''atacarea''une i candidaturi si pe aici, ca nu se mai poate distruge mare lucru si este un serviciu stabil macar pe 4 ani.ne multumim deocamdata cu ce avem, nu vrem importuri de talente. a pune vina pe dorinta de putere a unora mascand adevarul falimentului unei asa zise guvernari-cum reiasa din articol, e fantezie si rea intentie
Citat
+10 #8 bramburica 14-02-2014 16:17
Draga Ada Rus vezi ca iar inrosesti fundul lui Josan. Vezi-ti de serviciul temporar pe care l-ai apucat si lasa scrisul in numele unuia sau altuia. Lasa-l pe Josan sa scrie sa vedem ce cuvinte foloseste, ce idei nastrusnice scoate, sau il controlezi ca la Festivalul de folclor cand voia prostanul sa se urce pe scena dupa ce a fost huiduit si tu nu l-ai lasat? Ada, nu vezi ca e o marioneta, ca este terminat? Hai sa mai vorbim peste cateva luni. Bine?
Citat
+2 #7 ioi, ticuto 14-02-2014 09:55
Citez pe Ioi, ticule:
Josane, ai inceput sa postezi pe la vecini? De ce nu scrii pe aiud.info? Stii tu de ce: pentru ca acolo iti vad aiudenii minciunile si te taxeaza. Ai vazut ca la articolul cu referendumul au fost cca 80 de comentarii? Doar cativa pupincuristi de-ai tai te-au aparat, in rest, aiudenii canta in cor aleluia! Esti retminat la Aiud, Josane. Dar, din moment ce postezi la Ocna Mures, banuiesc ca vrei sa candidezi la Noslac sau la Farau. Fara sanse, caci se simte duhoarea de alcool pana acolo.


poate pentru k ii plin de pedelisti pe aiudinfo
Citat
+3 #6 Ioi, ticule 13-02-2014 09:57
Josane, ai inceput sa postezi pe la vecini? De ce nu scrii pe aiud.info? Stii tu de ce: pentru ca acolo iti vad aiudenii minciunile si te taxeaza. Ai vazut ca la articolul cu referendumul au fost cca 80 de comentarii? Doar cativa pupincuristi de-ai tai te-au aparat, in rest, aiudenii canta in cor aleluia! Esti retminat la Aiud, Josane. Dar, din moment ce postezi la Ocna Mures, banuiesc ca vrei sa candidezi la Noslac sau la Farau. Fara sanse, caci se simte duhoarea de alcool pana acolo.
Citat

Adaugă comentariu

Comentariile trebuie să facă referire la subiectul articolului.
Mesajele care conţin expresii licenţioase, atacuri la persoană, instigă la ură, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau şterse.
Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe ocnamuresanul.ro
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Ultimele ştiri

article thumbnailCumul de infracțiuni rutiere, reţinute în sarcina unui bărbat din Ocna Mureş.La data 21 mai a.c., în jurul orei 08.10 poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș au fost sesizaţi de către un cetăţean, cu privire la faptul că, în dimineaţa...
article thumbnailIPJ Alba a organizat o acţiune cu efective mărite, în Ocna Mureş şi pe raza de competenţă a Secţiei 4 de Poliţie Rurală. Au fost aplicate 72 de amenzi, în valoare de peste 20.000 de lei şi au fost identificaţi 3 autori de infracțiuni. La data de 4...
article thumbnailPoliţiştii Postului de Politie Noșlac, l-au identificat, pe S.V.A. de 26 de ani, din comuna Noșlac, ca persoană bănuită de furtul sumei de 800 lei, dintr-o locuinţă din aceeaşi localitate.  La data de 16 aprilie a.c., poliţiştii Postului de Politie...
article thumbnailPoliţiştii din Alba caută o minoră care a plecat de acasă, din oraşul Baia de Arieş şi nu a revenit până în prezent. Persoanele care dețin informații care să ajute la găsirea acesteia sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau...
article thumbnailLa data de 03.02.2016, în jurul orelor 12.30, poliţiştii din Ocna Mureş l-au identificat pe B.D., de 39 de ani, care locuieşte fără forme legale în Ocna Mureş, în timp ce transporta 17 kilograme de cabluri din cupru, ce s-au dovedit a fi sustrase...
    More inComunicate IPJ  

    Ultimele comentarii

    Acum online

    Avem 69 vizitatori și nici un membru online

    Ziar Com